Двама американски служители казаха на CBS News, че САЩ нанасят

...
Двама американски служители казаха на CBS News, че САЩ нанасят
Коментари Харесай

САЩ нанасят удари по подкрепяните от Иран милиции в Ирак заради вълна от атаки срещу американските сили

Двама американски чиновници споделиха на CBS News, че Съединени американски щати нанасят удари по цели в Ирак във вторник, с цел да отмъстят на офанзивите, които подкрепяните от Иран милиции подхващат против американските сили в Ирак и Сирия – в това число една събота в Ирак, включваща ракети, за която Пентагонът сподели, че е една от „ по-мащабните “ офанзиви против база на Съединени американски щати.

Един от формалните лица на Съединени американски щати сподели, че ударите се правят против няколко уреди в Ирак, употребявани от подкрепяни от Иран групи.

„ По-мащабната офанзива “ против американските сили в събота, която провокира последните ответни удари, се случи против военновъздушната база Ал Асад в Ирак в събота. Множество балистични ракети и ракети са били употребявани в офанзивата, съгласно Пентагона. „ Това беше по-мащабна офанзива, в сравнение с сме виждали до момента “, сподели в понеделник Сабрина Сингх, заместител прессекретар на Пентагона.

Американските военни са дали отговор няколко пъти, в началото с удари по хранилища за муниции. По-рано този месец в Багдад С...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР