Двама албанци, предложили подкуп от 150 евро, и двама гранични

...
Двама албанци, предложили подкуп от 150 евро, и двама гранични
Коментари Харесай

Гранични полицаи задържани с албански подкуп

Двама албанци, предложили рушвет от 150 евро, и двама гранични служители на реда, които са били на промяна и са го приели, са арестувани на ГКПП-Гюешево, оповестиха от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Задържани са за 72 часа, следва внасяне на искане за налагане на непрекъсната мярка за задържане.

Случаят е от събота, към 23 ч. при гранична инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево жителите на Албания – А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали рушвет в размер на 150 евро на двама чиновници от Гранична полиция. С дейностите си те целели да бъде позволено лицето С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена глоба за превишен престой в страната.

Предложеният рушвет бил признат от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно състояние – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). Двамата нарушили отговорности си, касаещи реда и организацията при реализиране на граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт, за имотна полза. От действието им са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в уронване престижа на Министерство на вътрешните работи, както и основаване на съмнение в активността на държавния орган, се споделя в осведомителното известие по случая.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Работата по случая продължава с осъществяване на интензивни дейности по следствието. Задържаните гранични служители на реда са от Кюстендил, означиха от обвиняването.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР