Двадесетте клуба от Висшата лига на Англия решиха днес с

...
Двадесетте клуба от Висшата лига на Англия решиха днес с
Коментари Харесай

В Англия: Крути мерки за нахлуване на терена или факли

Двадесетте клуба от Висшата лига на Англия взеха решение през днешния ден с единогласие, че всеки фен, който има или възпламени факла, както и този, който нахлуе на терена, ще бъдат осъдени с най-малко една година възбрана за посещаване на стадионите.

" Наказанието може да се приложи и на родители, които съпровождат децата си, които са се провинили ", предизвестиха клубовете. Тези ограничения ще влязат в действие от идващия кръг във Висшата лига при започване на октомври.

" Всеки би трябвало да може да се усеща сигурен и да ес любува на мача. Категорични сме, че случаите, които видяхме предишния сезон, би трябвало да спрат ", изясни шефът на Висшата лига Ричард Мастерс.

" Ако не вземем групови и трайни ограничения, ще бъде единствено въпрос на време някой да бъде съществено ранен или нещо по-лошо ", добави той.

В края на предишния сезон имаше навлизане на терена след баража за влизане във Висшата лига сред Нотингам Форест и Шефилд Юнайтед, както и след края на мача сред Евертън и Кристъл Палас, когато " карамелите " си осигуриха спасяването. Тогава треньорът на Палас Патрик Виейра наподобява изрита последовател, който го снимаше от близко и наскърбяваше, само че по-късно той бе оправдан.

Три седмици по-рано почитателите на Евертън възпламениха факли след успеха над Челси с 1:0. Тогавашният нападател на тима Ричарлисон бе осъден за един мач за това, че подвигна една факла, размаха я и я запрати назад в трибуните.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР