Двадесет младши магистрати встъпиха в длъжност в прокуратурите в Софийския

...
Двадесет младши магистрати встъпиха в длъжност в прокуратурите в Софийския
Коментари Харесай

Ново попълнение магистрати в Благоевград, Кюстендил, Дупница и Перник

Двадесет младши магистрати встъпиха в служба в прокуратурите в Софийския апелативен регион

С полагане на клетва и сключване на клетвени листове двадесет магистрати встъпиха в служба в районните прокуратури и следствените отдели към окръжните прокуратури в Софийския апелативен регион.

Работа в системата на прокуратурата те стартират след извоюван конкурс за в началото назначение и наложително образование в Националния институт на правораздаването (НИП). В сходство с наредбите на Закона за правосъдната власт, младшите магистрати са назначени с решения на Висшия правосъден съвет.

Дванадесет младши прокурори бяха посрещнати от сътрудниците си в районните прокуратури в Благоевград, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Ботевград, Видин и София. В следствените отдели към Окръжната и Градската прокуратури в София стартират работа осем следователи.

Професионалният опит на проверяващ служител на реда ще оказва помощ на Даниела Йорданова в работата й като младши прокурор в Териториално поделение - Дупница при Районна прокуратура – Кюстендил.

След довеждане докрай на Академията на Министерство на вътрешните работи тя продължава образованието си в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ по специалността „ Право “. Младши прокурор в Районна прокуратура – Враца Веселин Тодоров стартира професионалната си кариера като пожарникар. Придобива юридическото си обучение във Варненския университет „ Черноризец Храбър “ и работи като проверяващ служител на реда. Петър Петров е начинаещ младши прокурор в Районна прокуратура – Благоевград. Той следва право в Университета за национално и международно стопанство в София, след което упражнява специалността на юрист.

Десет години Цветан Ценов работи в системата на Министерството на вътрешните работи. Той приключва Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Назначен е за младши прокурор в Районна прокуратура – Монтана.

След довеждане докрай на образованието си по право с отличен триумф в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ София Ризова работи като прокурорски асистент във Върховна касационна прокуратура. Тя встъпи в служба като младши прокурор в Районна прокуратура – Ботевград.

Александър Манов стартира работа като младши прокурор в Районна прокуратура – Перник. Новоназначеният магистрат следва „ право “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в гр. Благоевград, придобива професионален опит в Министерство на вътрешните работи като проверяващ служител на реда.

В Районна прокуратура – Видин е назначен младши прокурор Иван Иванов. След довеждане докрай на специалността „ Право “ в Университета за национално и международно стопанство в София той работи като юрист, проверяващ служител на реда и прокурорски асистент в Специализирана прокуратура.

Петима младши прокурори стават част от колектива на Софийска районна прокуратура. Мария Куртева е магистър по специалността „ Право на Европейски Съюз “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, има професионален опит като юрист в огромни холдинги. Нейният сътрудник Антони Христов пази докторска дисертация по наказателно право. Нора Димитрова е магистър по право, работи като правосъден асистент във Върховния касационен съд. След дипломирането по специалността „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ Георги Георгиев е юрист и правосъден асистент. С отлична оценка Николай Стойков печели състезанието за младши прокурори и след образованието в НИП стартира работа като младши прокурор.

В следствения отдел към Софийска окръжна прокуратура встъпиха в служба трима младши следователи. Николета Никифорова и Светлина Малинова получават юридическото си обучение в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, като и двете приключват първичното образование за младши следователи в НИП с отличен триумф - 5,99. Колегата им Георги Пашкунов, магистър по право след следването в Университета за национално и международно стопанство, също е с доста висок триумф от образованието в НИП – 5,98.

Денимир Гюзлиев, Натали Тодорова, Татяна Димитрова, Вера Симеонова, Владимир Христов са новоназначените младши следователи в следствения отдел към Софийска градска прокуратура.

Те са с магистърски степени по право от Софийския университет и Югозападния университет в гр. Благоевград. Денимир Гюзлиев работи като младши специалист в Комисията за финансов контрол. Професионалният опит, добит в адвокатски сдружения и като юрист и помощник по комерсиално право, ще оказва помощ на Натали Тодорова да води следствия като следовател.

Вера Симеонова работи в системата на Министерство на вътрешните работи на разнообразни длъжности - младши автоконтрольор, механически помощник, старши служител на реда и проверяващ служител на реда. Професионалната кариера на сътрудника й Владимир Христов минава през длъжността ръководител на общински съвет и като правосъден заседател.

На формалните церемонии младшите магистрати се заклеха в името на народа да ползват тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране. Тепърва им следва като магистрати да бъдат безпристрастни, справедливи и обективни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР