Двадесет и четирима души са загинали при две катастрофи на

...
Двадесет и четирима души са загинали при две катастрофи на
Коментари Харесай

Две самолетни катастрофи в Швейцария отнеха живота на 24 души

Двадесет и четирима души са починали при две произшествия на дребни самолети през вчерашния ден в Швейцария, предадоха международните организации.
Първият летателен уред паднал в събота сутринта в залесен регион в централния кантон Нидвалден и бил погубен изцяло при избухналия пожар. Загинали са всички четирима души на борда - мъж, жена и двете им дребни деца.
Втори дребен аероплан паднал през вчерашния ден следобяд в планински регион в източния кантон Граубюнден. Загинали са всички 20 души на борда, заяви полицията на конференция.
Туристическият аероплан е бил витлов "Юнкерс ", създаден в Германия през 1939 година Екипажът не е подавал сигнал за злополучие.
Полицията удостовери, че авариралият аероплан е JU-52 HB-HOT на JU-Air, който съгласно авиационни уеб сайтове е летял от Локарно до базата на превозвача в Дюбендорф, кантон Цюрих.
Компанията е основана през 1982 година и предлагаха туристически разходки и чартърни полети с три самолета от средата на предишния век JU-52, които в предишното са били благосъстоятелност на швейцарските Военновъздушни сили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР