Два странни черепа, открити в района на природния парк Болшой

...
Два странни черепа, открити в района на природния парк Болшой
Коментари Харесай

Загадъчни черепи на "Аненербе" в Адигея разгоряха спор

 черепи Адигея Два странни черепа, открити в региона на естествения парк Болшой Тхач в Адигея, станаха предмет на разногласия измежду учени и последователи на версията за НЛО.

Сега двете находки се съхраняват в музея „ Паноптикум “ на Владимир Меликов. Необичайните черепи без челюсти, челни и тилни кости с отвор за гръбначния дирек, в действителност припомнят извънземни от „ Междузвездни войни “. Двата черепа са открити в пещера дружно с немски куфар, са принадлежали на организацията „ Аненербе “, в случай че се съди по емблемата.

„ Аненербе “ е организация, която през 1935-1945 е основана в Германия за проучване на традициите, историята и наследството на немската раса за окултно-идеологическо подсигуряване на действието на държавния уред на Третия райх. Президент на „ Аненербе “ е бил Хайнрих Химлер.

По думите на ръководителя на районния отдел на Руското географско общество Игор Огай активността на „ Аненербе “ е била фокусирана към археологически, исторически и даже окултни доказателства, че арийците са определената раса, написа „ Аргументи и обстоятелства “.

Според една от версиите в интервала на Великата отечествена война „ учените “ от „ Аненербе “ са търсили в планините на Северен Кавказ стоянки на племена, които може да са имали общи корени с арийците – следи от цивилизациите на шумерите и хатите, както и „ силови места “ – сектори с паранормални феномени и необикновена сила.

Към тях се отнасяли и сектори, на които са били издигнати долмени, и където е имало пещери. Експедицията на „ Аненербе “ не можела да се върне без находки – за нея били изхарчени доста пари.

Затова и двата черепа били отнесени от чиновниците на тайната организация към щастливите находки и явно са били приготвени за изнасяне в Германия. Но съгласно съветските археолози двата черепа нямат никакво отношение към извънземни.

Специалистите са на мнение, че това са изхвърлени на брега и мощно деформирани от водата и речния трошляк черепи на овни, които нацистите са взели за остатъци на извънземни същества.

 череп Адигея „ Тази история ми е позната – споделя палеоантропологът Александър Белов пред изданието „ Московский комсомолец “. Само че находката не е от през днешния ден или през вчерашния ден, а отпреди няколко години. За предпоследен път сензацията прогърмя при започване на тази година. Именно тогава ѝ обърнах внимание и взех решение да я изуча по-подробно. Почти две седмици ми костваше това. Успях да се свържа със притежателя на артефактите – ръководителя на етнографския музеен комплекс „ Беловодие “ Владимир Меликов.

В резултат разбрах, че става дума не за една находка – куфар-чанта – а за два загадъчни черепа. Според ръководителя на етнографския комплекс (самият той по специалност е стоматолог) част от тези невероятни движимости му били предадени от възрастен „ туземец “, който съвсем от самото начало живее някъде в планините, в случай че не и в землянка.

Този човек донесъл на Меликов ковчеже с кафяв цвят и емблемата на „ Аненербе “ върху капака, част от немска екипировка – обувки, бинокъл… Други двама души донесли странните черепи, като споделили, че са ги разкрили в една от пещерите.

Характерен подробност: на всички известни фотоси тези черепи са показани единствено анфас. За да ги прегледам по-добре, помолих настоящия им собственик да ми изпрати фотоси, на които черепите са снимани отстрани.

Той отлагаше отговора, а по-късно ми изпрати фотоси, само че с доста неприятно качество, по които нищо съответно не може да се изясни… Оказа се обаче, че още преди три години в „ Беловодие “ е ходил един от моите сътрудници – откривател на паранормални феномени, и е съумял да снима необикновените черепи от разнообразни ъгли.

След това се състоя, казано на езика на криминалистите, „ идентифициране по фотоси “. Извънземните черепи при инспекцията се оказаха черепи на елементарни кавказки козли. Само че малко „ модифицирани “. И при двата черепа отсъстват фрагменти от мозъчната капсула.

При единия от черепите тя евентуално просто е изгнила, а вторият, наподобява, се е лишил от нея в резултат на някакво механично влияние.

Освен това при черепите липсват рога и по тази причина тези изпъкналости, от които те са расли, при взор анфас се възприемат като големи очни кухини. А дупката в черепа, предопределена за гръбначномозъчния канал, при несъмнено разположение на черепа пред обектива в действителност наподобява като вербален отвор без челюст.

Впоследствие особено се съветвах със зоолог, експерт по козлите. Той удостовери моите заключения. Така че персонално аз нямам доверие в извънземния генезис на двата черепа. Така че допустимо е хората, разкрили и съхраняващи тези черепи, откровено да се заблуждават по отношение на извънземния им генезис.

Но не трябва да се изключва и това, че някой особено „ хвърля сянка върху оградата “, с цел да притегли всеобщото внимание, да направи реклама. Във всеки случай обаче тази история компрометира самата тематика за търсенето на следи от извънземни цивилизации като цяло. “

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР