Два самолета с останките на загиналите при автобусната катастрофа в

...
Два самолета с останките на загиналите при автобусната катастрофа в
Коментари Харесай

Тленните останки на жертвите на Струма пристигнаха в Скопие

Два самолета с останките на починалите при автобусната злополука в България дойдоха на интернационалното летище Скопие, оповестиха македонските медии. Излитането се забави поради неприятното време в София.

Във връзка с траурния случай на летището в Скопие беше проведена гала, на която участваха президентът Стево Пендаровски, ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, министър председателят Зоран Заев, първият вицепремиер Артан Груби, вицепремиерът Люпчо Николовски, министрите Буяр Османи, депутати Фатмир Бесик, Фатмир Бесик Нуредини, Ягода Шахпаска и Благой Бочварски, както и ръководителят на ислямската религиозна общественост.

На площад "Скендербег " в Скопие са сложени венци, пред които жителите могат да отдадат респект на починалите при автобусната злополука в България. По искане на фамилиите на починалите шествието, което трябваше да премине през столицата, беше анулирано.

Пътният случай, при който починаха 45 души от Република Северна Македония, от които 12 деца, породи към 2.00 часа след среднощ на 23 ноември наоколо до разклона за село Боснек. Автобусът, който след злополуката изгаря изцяло, е един от общо четирите с македонска регистрация, прибиращи се към югозападната ни съседка след екскурзия до Истанбул. По информация на проверяващите органи ревизират се всички възможни аргументи за злополуката, измежду които и неприятната пътна сигнализация, само че водещата версия остава неточност на водача.

Вече са разпитани и седемте оживели, които незабавно след произшествия бяха настанени в Спешното поделение на "Пирогов ". Разпитан е и притежателят на туристическата компания "Беса Транс " Беким Хаджиу, който на този стадий е дал показания само като очевидец, защото, съгласно проверяващите, рейсът е бил механически изправен все още на пораждане на случая и няма съображение да му бъде търсена наказателна отговорност.

Веднага след злополуката в България дойдоха министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев и министрите на външните работи и на опазването на здравето - Буяр Османи и Венко Филипче, които посетиха оживелите в болничното заведение. В памет на жертвите в двете страни бяха оповестени дни на печал.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР