Два региона на Обединеното кралство са видели рязък ръст на

...
Два региона на Обединеното кралство са видели рязък ръст на
Коментари Харесай

Горещите точки на Covid в Обединеното кралство са потвърдени след нарастване на варианта JN.1 – 10 области с най-много случаи

Два района на Обединеното кралство са видели внезапен растеж на случаите на Covid през последната седмица, което ги прави водещите горещи точки за вируса.

Югоизтокът оглавява таблицата с 1237 нови случая през последните седем дни, което се равнява на 13,4 души на 100 000 от популацията. Лондон изостава на второ място с 1032 нови инфекции. Регионът, който е избегнал най-лошия от случаите, е Североизток, където са регистрирани единствено 194 през последната седмица.

По-рано този месец стана ясно, че новият вид JN.1 се е трансформирал в най-доминиращия вариант на Covid-19 на планетата, откакто повече от 10 000 души починаха от вируса предишния месец. Щамът е мутирала форма на Omicron, която за първи път удари крайбрежията на Обединеното кралство през Коледа 2021 година

Експертите се притесняват, че JN.1, за който се счита, че е повишен в брой заради празнично другарство, може да доближи рекордни равнища през Обединеното кралство след няколко седмици, в случай че случаите продължат да нарастват.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР