Два протеста успоредно бранят още от сутринта Паметника на съветската

...
Два протеста успоредно бранят още от сутринта Паметника на съветската
Коментари Харесай

Яйца полетяха към Общината, протестите в защита на Паметника на Съветската армия се сляха

Два митинга паралелно бранят още от сутринта Паметника на руската войска от възможното му пренасяне и унищожаване от Княжевската градина. По-късно те се сляха пред постройката на Столична община, която беше омазана с алена багра и яйца. Хората освиркват общинарите и скандират " Фашисти ", " Оставка " и " Искаме мир ". Полицейски кордон пък пази компактно постройката на общината и препятства достъпа до входа.

Първо стартира акцията пред постройката на Столична община, където заседаваше СОС за окончателното решение за пренасяне на паметника. На мястото се събраха десетки жители, както и представители на леви и националистически партии, като Левицата, " Възраждане ", МИР, тук беше и водачът на " Атака " Волен Сидеров, както и безконечният протестиращ Йоло Денев. По-късно към тях се причисли и Българска социалистическа партия.

Комисията по просвета и обучение и Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към СОС вече излязоха с отчет и настояха СОС да задължи кмета Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира монумента, който е държавна благосъстоятелност.

За предлагането да се демонтира паметникът от Княжеската градина гласоподаваха общинските съветници от ГЕРБ и Демократична България в комисията. Според Мая Манолова общината е имала 4 години, с цел да направи допитване какво да се прави с паметника. Тя акцентира, че той е държавна благосъстоятелност и е безусловно нелегално кметът и СОС да вземат решение за ориста му.
Демонстрантите пред Столична община издигнаха плакати с надписи " Съветската войска победи нацизма ", " В Берлин има руски боен мемориал " и " Смърт на фашизма " и стачкуваха под звуците на български военни маршове и възрожденски песни.

" Смърт на фашизма ", провикна се водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, а множеството отвърна " Свобода на народа ". Той се закани, че идващия път хората ще бъдат " 1000 пъти повече ". По думите му в постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура има служители на реда с щитове.

Именно представители на " Възраждане " обстрелваха вратата и фасадата на Следствен отдел към окръжна прокуратура с яйца.
Социалистите пък се зарекоха, че ще възстановят счупената плоча на монумента и се заканиха да пазят паметника непрекъснато.
" Полицията да не пази общинските съветници, а да пази народа ", провикна се Борис Цветков от Българска социалистическа партия. Хората скандират " предатели ". 
Преди да се слеят с митинга пред общината, социалистите се събраха пред самия паметник, с цел да го бранят с жива верига. Тук множеството развя червени флагове.

Според участници в митинга монументът е предпазен от 12 документи и интернационалните конвенции, както и от закона за авторското право, като се изключи че е държавна благосъстоятелност, а общината няма думата.

" Това е памет, от историята не можем да се откажем ", възмущават се несъгласните с преместването му.
И тук бяха издигнати плакати с надпис " Не на фашизма ". 
" Да не допуснем войната да влезе в България. Да не допуснем да се изтрие паметта. Затова няма да допуснем разрушаването на този монумент ", съобщи пред стачкуващите Борислав Гуцанов. " Да не би в Берлин или във Виена паметниците да се унищожават? ", направи съпоставяне той.

" Столична община се пробва да заличи историята на 80 милиона починали през Втората международна война. Рушенето на който и да било монумент е изтриване на историята. В България има монумент на починалите американски и английски летци. Защо никой не повдига тематиката за демонтирането му? ", попита Габриел Милков от младежката организация на Българска социалистическа партия, като изреди жертвите на съюзническите бомбардировки над София. Множеството реагира с крясъци " ууу ".

" Вие възкресявате фашизма под маската на неонацизма. Тези две партии се борят за реституция на фашизма ", съобщи Велизар Енчев по адрес на общинските съветници от ГЕРБ и Демократична България.
Участниците в митинга са несъгласни с тезата на съперниците си, че алената войска е окупационна, защото е била посрещната с самун и сол. За протестиращите руската войска, в чиято чест е повдигнат паметникът, е освободителна. 
" Човекът, който счупи плочата на паметника, е обожател на Луковмарш ", съобщи пред протестиращите Александър Симов в поддръжка на тезата си, че премахването на монумента е опит за възобновление на фашизма. 
Социалистите се хванаха за ръце в жива верига към монумента и оповестиха, че потеглят на " поход за мир " към постройката на Столична община, с цел да попречат на решението на столичните общинари за премахването на паметника.
Шествието скандира " Не на войната, да на мира ", а по пътя към него се причисли и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която не беше видяна пред паметника.
После двата митинга се сляха пред Столичната община, където участват доста жители и последователи на няколко партии. Хората освиркват общинарите, до момента в който в СОС текат дебатите по преместването на Паметника на руската войска.

 
09 Март 20232909 Март 20235309 Март 20239709 Март 202380909 Март 202345809 Март 2023613КоментариЗапазването на Паметника на Съветската войска е израз на себеуважение като част от българската нация обитаваща 111 000 кв.км райска земя!09 Март 2023 12:35ч.
Защо? Благодарение на Сталин през днешния ден границата с Гърция НЕ минава по билото на Стара планина! Никой няма да пипа паметника на Съветската войска от СЕБЕУВАЖЕНИЕ! България е била на страната на фашистката коалиция и след 1945 година се третира като ПОБЕДЕНА страна!.... И всички прилежащи страни желаят да откъснат територии от страната подкрепила фашистката коалиция. Само и само с помощта на Съветската войска и на руския министър председател СТАЛИН - застъпил се пред Чърчил, през днешния ден България е в тези граници! Гърция е желала ужасно доста земя и е писала тъжби и молби до великите Западни сили, Югославия също. Така че никой няма да пипа паметника на Съветската войска освободила ни от фашизма, ПОДКРЕПЕНА от Първа българска войска и военачалник Владимир Стойчев, и запазила през днешния ден територията от 111 000 кв.км с формата на Лъв!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Смърт на фашизма09 Март 2023 12:46ч.
СВОБОДА НА НАРОДА
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Самотният вълк09 Март 2023 14:03ч.
Именно монархо фашистите ни набутаха на два пъти със Германците и ние дружно със тях загубихме две международни воини и доста репарации и отнети територии А Англииските и Френските окупационни управляващи грабеха Българският народ през 1918 -1921 години както Турчин не го е грабил И друго тъкмо дедите на днешните европедали сътвориха две международни войни,а не Русия,във тези войни загинах над 100 милиона бойци и почтени жертви. Та дати е ясно твоите господари са фашисти и нацисти и би трябвало да бъдат унищожени до крайник.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мдааа09 Март 2023 13:01ч.
Чудесна самодейност! Столична община е американски 00!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Гражданин09 Март 2023 13:10ч.
Поздравления! Паметникът би трябвало да бъде избавен! Да пазим Родината си от майкопордавци, които разрушават всичко по пътя си!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати МОЧА би трябвало да стане тоалетна09 Март 2023 13:47ч.
Майкопродавците са тия лумпени пред общината, които незнайно за какво полицията не разгони, защото нарушават публичния ред.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стефан09 Март 2023 13:12ч.
В сегашното и бъдещето всичко към този момент сме оправили. Сега на дневен ред е предишното. Паметник произлиза от " памет ". Унищожаването на паметника ни лишава от памет, а народ който е лишен от памет се манипулира по-лесно. След тъй наречените " промени " само личността и делото на Левски останаха цели. Всичко останало бе оплюто и преиначено. Очаквам да бъде опустошен или изместен и паметника на Аспарух,за това,че е показал равнодушие и нелепост и е преплувал р. Дунав, а не р. Елба и по този начин да станем част от " демократичния и цивилизован свят " в Европа, който още Достоевски и Херцен откриха,че е мъртъв.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кат свърши09 Март 2023 13:43ч.
Мероприятието Чистота ще събере един чувал ченета.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Карлуково - незабавното отделение09 Март 2023 14:44ч.
Когато свършва мероприятие на поръчковите соросоиди от Чистота събират спринцовки от дрога.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател09 Март 2023 13:58ч.
Аман от необразовани тролове. Осмърдяха хубавия конгрес.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Форума е фашистки.09 Март 2023 14:07ч.
Пишат единствено дърти комунета, фашисти над 80 година
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати До горния:09 Март 2023 14:14ч.
Твърде лементарен сте!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Паметник на Съветската войска и на Българската армия в състава на Съветската армия09 Март 2023 14:00ч.
Това не трябва да се не помни и да се подминава! Над 15 хиляди убити и над 20 хиляди ранени и осакатени български офицери и бойци от Българската армия в състава на Съветската войска проливат своята кръв, с цел да разгромят немския нацизъм и европейския фашизъм, от октомври 1944 година до 09.09.1945 година, един до друг със руските воини и приключват победоносно ВСВ във нацистка Австрия, във Виена! Пролятата кръв на българските офицери и бойци в разгрома на нацистка Германия и антифашистката опозиция на Народно-освободителната въстаническа войска (НОВА), основана от Отечествения фронт (ОФ), отпред с БРП(комунисти) са причините на Съюз на съветските социалистически републики (Сталин и Вячеслав Молотов) против Англия, Гърция и Югославия на Парижката мирна конференция (1946-1947 г.) за опазване на териториалната целокупност на Царство България. (България става Народна република след обществен референдум, с приемане на демократичната Конституция от 6.12.1947 г.)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Самотният вълк09 Март 2023 14:18ч.
Ето за какво България е биламонархо фашистка страна и Съюз на съветските социалистически републики ни обявава война. И за какво нашият подкупен хайлайф беше осъден от националният съд. През Втората международна война Царство България бе фашистка страна с монархическа форма на ръководство. Такава тя бе от началото на 1935 година до началото на септември 1944 година. Завършеният си фашистки тип Царството закупи, когато на 1 март 1941 година, с подписа на неговия министър-педседател професор Богдан Филов, то стана съдружник на нацистка Германия. Днес кръвните и идейни потомци на българския фашизъм изцяло оправдаха своите прародители. Почувствали се спечелили в Студената война на родна почва, те дадоха ход на нова серпантина на сякаш преодоляната и сякаш забравена една друга наша –българска война: гражданската. Как се стигна до включването на България в нападателния фашистки Тристранен пакт и какво ѝ донесе той? Още по-голяма роля в това отношение изигра победоносниия завършек на акцията на Вермахта против Полша и цяла Западна Европа. Но тази победа бе просто епизод от стремглавия напредък на нацизма в Европа след 1929 година През пролетта на 1939 година, без нито една дипломатическа спънка и нито един изстрел Англия и Франция разрешиха на Германия да възвърне военната си мощност, да ликвидира Австрия, да причисли Судетите и цяла Чехия към Райха. По същото товавреме в съюз с Италия Третият Райж смаза Републиканска Испания. Поставена на колене от Ньойския контракт бе и България, обградена от страни, заграбили нейни земи с изконно българско население. В тази извънредно тежка обстановка страната се нуждаеше от политици, способни на „ върховен дипломатически пилотаж ”. Вместо това, отпред на страната се сменяха царски подлоги с бездарни политически демагози и... назад. По силата на доста други справедливи и субективни аргументи нацистка Германия връщаше все по-бързо своето въздействие в България. След фактическия прелом, осъществен със замяната на Кимон Георгиев като министър-председател с ген. Пенчо Златев на 22 януари 1935 година от „ цар “ Борис III против властта на звенарите, в страната бяха необятно отворени вратите за налагане на нацисткото въздействие. Защо А.Хиттлер не е изискал бългаси воиницци за Иззточня ффротт Германското разузнаване, изключително след 1937 година, работеше в България на цялостни обороти. А. Хитлер знаеше за надълбоко вкоренените в българския народ русофилски усеща. Армията на подобен народ, изпратена на Източния фронт, щеше да сътвори големи проблеми на Вермахта..Годината 1940 стартира с парламентарни избори. Именно този факт се употребява в този момент от недобросъвестни историци и политици, с цел да „ потвърждават ”, че Царство България била демократична,а не фашистка страна. А в средата на м. юни,за да няма никакви подозрения какв е режима,бе открит и първият фашистки концлагер в с. Рибарица, Тетевенско. На 17 ноември царят, дружно с външния си министър Ив. Попов, е на посещаване при А. Хитлер и макар, че Кобургът де юре към момента отхвърля да подпише Пакта, де факто и двамата са уверени в неизбежността от пршсединяването към него. След това всеки от тях ще изиграе своята роля за пред историята – Кобургът със своята сякаш опозиция, а Ив. Попов с непрестанните си закани, че ще подаде оставка. В 12,30 часа на 1 март 1941 година във Виена с подписа на Б. Филов България към този момент и де юре става член на Тристранния пакт,а с това и спътник на нацистка Германия. Един час преди този момент нетърпеливата хитлеристка войска е почнала прекосяването си през територията на новия си съдружник – Царство България, с цел да помогне на другия си съдружник – Италия в нейната експанзия против Гърция. В Народното събрание Б. Филов е посрещнат от държавното болшинство, т.е. от депутатите-фашисти с аплодисменти, с „ ура ” и химна на Царството - „ Шуми Марица ”. Това болшинство ще вика „ ура ” и отново хорово ще извършва този химн и на 13 декември 1941 година, когато афишира война на Великобритани и на Съединени американски щати... След това – какво стана в света, в Европа и България е известно. Известно е за какво имаше Нюрнбергски развой, за какво имаше процеси против фашистите в цяла Европа. И естествено - за какво имаше Народен съд и в България.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Може би е време мнозина да си дадат сметка, че09 Март 2023 14:22ч.
нито болшевишката СССР-империя (избила милиони хора в Източна Европа + България), нито демократевишката Западна империя (все повече показваща си рогите и започваща да унищожава на собствен ред и Западна и Източна Европа + България), нямат за цел да им е добре на хората в България (малка разсипана, бедна, слаба и лесна за управление и потребление демократизирана територия). Империите (особено императорите им и доближените им) се занимават с това на тях да им е добре, а не на хората в завладените им територии. И също би трябвало да се прави разлика сред царска Русия (преди болшевиките да завладяват Русия и да убият съветския цар), и болшевишкия СССР/Съюз на Съвет-ните Социалистически Републики (което не е Русия) след 1917. България е освободена отчасти от политическата власт на турската империя по време на царска Русия (преди 1917, когато още е имало Русия), около Руско-турската война, а не по времето на болшевишкия Съюз на съветските социалистически републики (който не е Русия).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ПП=ГЕРБ=ДБ=БСП09 Март 2023 14:29ч.
Ей, откриха се хора да отстоят достойнството и достолепието на свестните хора и паметта на починалите в борбата с американо - англо - фашистката сган.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧУДЯ съдебна експертиза, МОГАТ ЛИ ДА съдебна експертиза ОБЕДИНЯТ И ДА УПРАВЛЯВАТ?09 Март 2023 15:14ч.
Могат ли да накарат хората да гласоподават за тях и да ръководят, преодолявайки българското проклинание " всеки против всеки "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023173328 Фев 2023116308 Март 2023259003 Март 20232653
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР