Два новородени делфина са умрели във варненския делфинариум след 2014

...
Два новородени делфина са умрели във варненския делфинариум след 2014
Коментари Харесай

Странният случай с премълчаната смърт на четири делфинчета във Варна

Два новородени делфина са умрели във варненския делфинариум след 2014 година при неизяснени условия, а други два са били оповестени за мъртви при раждане.

Това удостовери Министерството на околната среда и водите в отговор на въпроси на "Дневник ", откакто информацията беше получена тази година от източник, работещ в делфинариума и поискал анонимност. Според него повода за гибелта на новородените са неприятни грижи, защото в дейния туристически интервал (от юни до септември) възрастните, включително и майките на новородените, са принуждавани да вземат участие в до четири спектакъла на ден, което не им разрешава да се грижат съответно за дребните си и това става повода за гибелта им в границите на няколко месеца.

От сдружението - притежател на атракциона, "Феста делфинариум " (част от "Феста холдинг " на Петя Славова) отхвърлиха обвиняванията за неприятни грижи към животните и подчертаха, че бозайниците доживяват при тях възраст, която от време на време надвишава тази в естествена среда. Съобщиха, че за последните три години - 2015, 2016 и 2017 година, са се родили три делфина. Единият от тях е бил мъртъв при раждането, а другите два са живели единствено няколко дни. Бройката се разминава с дадената от министерството, защото поисканата от "Дневник " информация от делфинариума беше единствено за годините 2015 - 2017, до момента в който ековедомството заяви данни и за 2014 година Прочетете повече ТУК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР