Два марша се проведоха в центъра на столицата тази вечер

...
Два марша се проведоха в центъра на столицата тази вечер
Коментари Харесай

Два марша в София

Два марша се организираха в центъра на столицата довечера съвсем едновременно, фокусирани върху личността на зам.главния прокурор Иван Гешев и неговата номинация за основен прокурор.
 
 БГНЕС

Стотици жители се събраха в пространството сред Партийния дом, Президентството и Министерския съвет, с цел да му изкажат поддръжка, тъй като в негово лице виждат закона. Хората скандираха " Гешев - закон и ред " и издигнаха плакати с лозунги " Писна ни от олигарсите ", " Слаба прокуратура, мощна мафия, това ли желаете? " Проявата бе наречена " Марш за правда - Гешев срещу олигархията ".
 
 БГНЕС

 БГНЕС-->

 БГНЕС

 БГНЕС
По същото време съперниците на претендента за основен прокурор се събраха пред Съдебната палата, с цел да разгласят, че от четвъртък стартират безсрочни блокади, до момента в който реализиран своето - Гешев да не стане основен прокурор. Организаторите от " Правосъдие за всеки " нарекоха митинга си " Кой избира основния прокурор? Марш за право и независимост ". На митинга се появи кандидат-кметът на " Демократична България " Борислав Игнатов, който не взе думата. 

В марша с зов за събаряне на властта участваха още водачът на " Да, България " Христо Иванов и осъденият от тричленен дисциплинарен състав от членове на Висш съдебен съвет Методи Лалов, който се готви да оглави листа за общински съветници. От " Боец " анонсираха, че от четвъртък следобяд стартират безсрочна обсада на Съдебната палата. Съратникът на Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, пък прикани към гражданско непокорство и обсада на кръстовища, до момента в който не реализиран задачата си. Малко по-късно се появи и самата някогашна кметица на " Младост " дружно със заместничката си Биляна Петрова, пуснати от домашния арест за митинга.



Иванчева разяснява абсурда с подготовката за заплатен прелом, в който е взела участие съгласно сигнал, изпратен до медиите с прибавен за доказателство видеоматериал - вижте тук. Протестиращите настояха за смяна в Конституцията и разформироване на Народното събрание. Немалко от участниците в митинга се оказаха измежду цитираните във видеочатовете, разпратени до медиите, в които се твърди, че против възнаграждение се провеждат митинги за събаряне на държавното управление и разстройване на избора за основен прокурор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР