Два лота от магистрала Тракия, пътят убиец до Своге, пропадналото

...
Два лота от магистрала Тракия, пътят убиец до Своге, пропадналото
Коментари Харесай

Бетонният ГЕРБ-октопод „Трейс” източи милиарди за пътища, плащаме с трупове в катастрофи

Два лота от автомагистрала „ Тракия ”, пътят палач до Своге, пропадналото метро в кв. „ Хаджи Димитър ” и калпавият ремонт на жълтите павета са единствено част от „ брошките ” на ревера на професора Николай Михайлов – обичаният строител на ГЕРБ.

Миналата седмица районният министър Иван Шишков и сътрудника му от Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев разкриха следващата спекулация на взаимен брифинг.
 Николай Михайлов е един от най-близките до сърцето и чекмеджето на Баце
Според тях построяването на лот 2 от автомагистрала „ Тракия ” е некачествено, а компанията строител си в икономисала 15% от материалите и най-малко 40 милиона лв., написа „ Филтър ”.

По случая стартират следствия. Публичната загадка, че автомагистрала „ Тракия ” в тези сектори е строена некачествено, че липсват пари и материали, беше изговорена за първи път от най-високо равнище на формалната изпълнителна власт у нас. Дано всичко не замлъкне внезапно, каквато всекидневно е практиката при сходни случаи.

Строителите на този лот на „ Тракия “ са добре известни. Това са любимците на всички управляващи в последните 20 години от старозагорската компания „ Трейс Груп Холд “ АД. Лицето и автентичен притежател на компанията е Николай Михайлов, който се радва на политически комфорт от страна на всички управници през новия век.

Професорът строител е характерен образец за олигарх, който претърпява първокласно годините на прехода посредством неналичието на надзор на страната и безобразното безхаберие от страна на армията от служители, овластена да се грижи за разходването парите на данъкоплатците.

Скандалните лотове 2 и 3 на автомагистрала „ Тракия “, за която са отпуснати стотици милиони, са единствено част от всички обекти на „ Трейс “, по които има проблеми.

Две седмици преди Шишков и Демерджиев да разгласят обществено за кражбата, в София гръмна различен скандал, в който са забъркани от.Трейс Груп холд “ – този с некадърното пренареждане на жълтите павета в центъра на столицата.

Изпълнител е същата строителна формация. Вече са заметени под килима на времето и други безобразия, свързани с „ Трейс Груп Холд ”.

Едно от тях бе изключително кърваво. Това е злополуката с рейс по пътя до Своге, когато 20 почтени българи откриха гибелта си. Тогава следствието изрично сподели, че компанията има виновност поради некачественото осъществяване на ремонта на пътя.

Мениджъри от компанията получиха обвинявания и са подсъдими, само че тя продължаваше да бъде водеща по асимилиране на държавни и европейски пари от поръчки.

В началото на предходната година столичното метро по знамение не взе жертви при повреда в квартал „ Хаджи Димитър ”. „ Строителят ” и в този случай е познатата ни старозагорска компания.

Все още никой не е преброил и жертвите по правата сред разклона за Оризово и Стара Загора. Преди да бъде ремонтиран от страната, този сектор беше надиплен като бурно бетонно море.

Реклама

За развиването на тези кавги, само че и за други подозрително усвоени от „ Трейс Груп Холд “ суми от страната „ Филтър ” ще опише с детайлности в идващите броеве.

Сега ви представяме друга история, за която може да прочетете за първи път единствено тук. Тя още веднъж е обвързвана с социална поръчка и демонстрира по какъв начин инженеринговата компания.Трейс Груп Холд ” усвоява 100 хиляди лв. за нещо, което коства 10 пъти по-малко, а по-късно отхвърля да възвърне парите и е наказана.

„ Трейс ” удари общ. Земен със 76 бона за платформа за инвадили, която струла 7600 лв.

Случаят с платформата за инвалиди в дребната община Земен на пръв взор наподобява нищожен, само че в действителност той е индикативен за мисленето на строителите от „ Трейс Груп Холд ”. Той демонстрира мащабите и схемата за икономисване на пари, която евентуално се ползва и при огромните инфраструктурни обекти под благосклонния взор на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

На 26 юли 2022 година състав на Софийския градски съд с ръководител Владимир Вълков излиза с решение по дело №1569 от 2021 година Ищец по делото е дребната пернишка община Земен. Ответник е огромната строителна компания „ Трейс Груп Холд “, която единствено за 2022 година е спечелила публични поръчки на стойност 140 милиона лв..

Бюджетът на Земен е 5 милиона лв., или 28 пъти по-малко, в сравнение с държавните пари, налети в „ Трейс Груп Холд “ за 1 година.

Решението по делото е изрично. Доброто побеждава, а „ Трейс Груп Холд “ са наказани. Доказано е, че са доставили платформа за инвалидни колички на стойност 76 431,28 лв. по социална поръчка, оповестена от общината. Пазарната цена на същата обаче е единствено 7600 лв., или 10 пъти по-ниска, в сравнение с платеното с пари от европейските фондове.

Казусът е забавен с това, че строителната компания, която е усвоила милиарди публични и европейски пари за инфраструктура, не отхвърля и дребни обекти, от които може да се завоюва. Според съда – нелегално.

Всичко стартира на 10 май 2017 година. Тогава община Земен подписва контракт с „ Трейс Груп Холд “ за 158 хиляди евро (300 хиляди лева). Предметът на контракта е ремонт и възобновяване на читалището в село Габров дол.

Целта постройката да се трансформира в туристически информативен център.

В село Габров дол живеят тъкмо 56 души съгласно последното национално броене. Въпреки това читалището „ Христо Ботев ” работи. Основано е през далечната 1928 година и от този момент е среда на културата за локалните.

През 2017 година се появява опция за ремонт на постройката да стане по-привлекателна за туристи по време на обичайните за района кукерски фестивали, финансирането е по програмата за трансгранично съдействие сред България и Сърбия за интервала 2014-2020.

Една трета от цената на ремонта читалището е селото е планувана стълбището, което би трябвало да се пригоди за инвалиди. По план там би трябвало да инсталира платформа, която да разреши хората в неравностойно състояние влизат и излизат от постройката.

Само дето от цена на оборудването 7600 лв. гербаджийте от „ Трейс ” го доставят за…76 431,28 лв..
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР