Два изтребителя-бомбардировачи Су-34 са се сблъскали в небето над руската

...
Два изтребителя-бомбардировачи Су-34 са се сблъскали в небето над руската
Коментари Харесай

Два руски изтребителя се сблъскаха в полет

Два изтребителя-бомбардировачи Су-34 са се сблъскали в небето над съветската област Липецк. Причината за авиокатастрофата са неточности на водачите, съобщи ТАСС, като се базира на публично изказване на съветските сили за сигурност в района.

" Сблъсъкът в региона на Липецк на двата самолета се дължи на неточности на водачите. Сега детайлите на произшествието се ревизират от специфична комисия, която ще дефинира степента на виновност на всеки от екипажите (екипажът самолета Су-34 се състои от пълководец и навигатор) ", съобщи източник на организацията, предава  " Фокус ".

Сбълъсък се прави оценка като сериозен авиационен случай.

" Един от самолетите е развален доста съществено и ще бъде върнат в завода. Вторият аероплан е развален в по-малка степен и може да бъде възобновен на летището ", споделя събеседникът на организацията, отбелязвайки, че  може да се наложи пилотите да компенсират вредите. За положението на водачите обаче няма публична информация.

Руската РЕН ТВ съобщи, че двата самолета са се сблъскали поради загуба на образен контакт. Единият от самолетите блъснал другия с края на едното крило в кабината. При маневра за отдалечаване последвал втори удар, при който попаднали парчета в мотора на една от машините.

Екипажите въпреки всичко съумели да приземят и двата самолета, твърди РЕН ТВ като цитира личен източник.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР