Два ирански военни кораба акостираха в Рио де Жанейро в

...
Два ирански военни кораба акостираха в Рио де Жанейро в
Коментари Харесай

Въпреки американския натиск Бразилия прие два ирански военни кораба

Два ирански военни кораба акостираха в Рио де Жанейро в неделя, откакто държавното управление на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва даде позволение макар натиска от страна на Съединените щати тези кораби да не бъдат допускани , предава Ройтерс.

Военните кораби " Макран " и " Дена " дойдоха в неделя сутринта, се споделя в изказване на пристанищните управляващи на Рио.

Ройтерс по-рано този месец заяви, че Бразилия се е поддала на натиска на Съединени американски щати и е отхвърлила настояването на Иран корабите да дебаркират в Рио в края на януари , в жест на Лула, който отиде във Вашингтон, за.

Въпреки това, с приключването на пътуването на Лула, на корабите бе позволено да дебаркират. Вицеадмирал Карлос Едуардо Орта Аренц, заместник-началник на военноморския щаб на Бразилия, даде утвърждението си корабите да дебаркират в Рио сред 26 февруари и 4 март.

Посолството на Съединени американски щати в Бразилия не отговори незабавно на искане за коментар.

Присъствието на иранските военни кораби на бразилските крайбрежия продължава да нервира Съединените щати, защото те се стремят да изградят по-тесни връзки с администрацията на Лула, която встъпи в служба на 1 януари.

На конференция на 15 февруари посланикът на Съединени американски щати Елизабет Багли прикани Бразилия да не разрешава на корабите да дебаркират.

" В предишното тези кораби са улеснявали противозаконната търговия и терористичните действия и също са били глобени от Съединените щати. Бразилия е суверенна нация, само че ние твърдо имаме вяра, че тези кораби не би трябвало да дебаркират на никое място ", сподели тя.

Дипломацията с Иран беше един от акцентите в опитите на Лула да укрепи интернационалното състояние на Бразилия по време на предходните му президентски мандати. Той пътува до Техеран, с цел да се срещне с тогавашния президент Махмуд Ахмадинеджад през 2010 година, до момента в който се опитваше да посредничи за нуклеарно съглашение сред Иран и Съединените щати.
 Бразилия потопи единствения си самолетоносач в океана
Бразилия потопи единствения си самолетоносач в океана

В корпуса на кораба има минимум 600 тона азбест и други канцерогенни материали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР