Два големи ирански автомобилни производителя - Khodro и SAIPA -

...
Два големи ирански автомобилни производителя - Khodro и SAIPA -
Коментари Харесай

Иран очаква зелена светлина, за да започне да изнася автомобили за Русия

Два огромни ирански автомобилни производителя - Khodro и SAIPA - сега минават през узаконяване в Русия за бъдещи доставки на коли, заяви представителят на Министерството на търговията на страната Омид Галибаф.

Той разкри, че SAIPA е подписала съглашение с беларуска компания за доставка на 45 000 автомобила от моделите Shahin и Quick, като добави, че " тези два модела ще бъдат доставени и на съветския пазар ".

Галибаф обаче не прецизира дали автомобилният производител ще доставя колите непосредствено в Русия или през Беларус, като изяснява, че въпросът би трябвало да се обясни заради западните наказания. Той също по този начин уточни, че няма директни съглашения сред иранските производители на коли и Русия, само че акцентира, че договарянията с Москва са в ход и че колите чакат узаконяване.

" Концернът [Khodro] изпрати едно от своите транспортни средства в Русия като пример за узаконяване, след което ще се свърже с частни компании от Русия, с цел да подпише съглашение за доставка ", добави иранският чиновник.

През ноември предходната година Москва и Техеран подписаха меморандум за съгласие за експорт на ирански коли за Русия на стойност 300 млн. $. Двете страни изследваха и опцията за взаимно произвеждане на коли.

Големите производители на коли от Близкия изток се насочват към съветския пазар след напускането на европейските, американските и японските марки. Khodro сглобява актуализирани модели на китайските марки Haima и Dongfeng. Миналата година в Иран стартира производството на седана Tara, основан на Peugeot 301, а по данни на фирмите предстоят и други нови модели, употребяващи Peugeot и Citroen като прототипи.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР