Два гласа не ни достигнаха, за да спрем гласуването на

...
Два гласа не ни достигнаха, за да спрем гласуването на
Коментари Харесай

Станишев: Два гласа не ни достигнаха за пакета „Мобилност“

Два гласа не ни доближиха, с цел да спрем гласуването на пакета „ Мобилност “ в сряда в Европейския парламент. Това сподели още един път дълбокото разделяне измежду депутатите – не по партиен, а по народен симптом.
Това разяснява водачът на ПЕС Сергей Станишев в профила си в обществената мрежа Facebook във връзка загубата, която страната ни претърпя в борбата за отлагането на пакета " Мобилност ".

" Доволен съм, че Делегацията на българските социалисти беше в залата в цялостен състав. Този резултат сподели и че борбата към момента не е изгубена. Ако можем в действителност да съжаляваме за нещо, то е за пропуснатите благоприятни условия при договарянията сред държавите-членки в Съвета, изключително по време на Българското председателство.

Тогава ръководещите сметнаха, че е по-рейтингово да играят ва-банк на гребена на популистката вълна и отхвърлиха изобщо да договарят по досието, сякаш в отбрана на националния интерес. Така просто подариха тематиката на Австрийското председателство, които нямаха сходни угризения и си изиграха картите по-интелигентно – признатата позиция на Съвета отразява напълно техния интерес. Това прави задачата ни в Екологичен потенциал извънредно сложна, поради броя депутати от огромните страни ", написа той.

„ В изискванията на предизборна акция е невероятно да се реализира рационален и обективен компромис по пакета от ограничения за транспортния бранш и въпросът би трябвало да остане за разглеждане в идващия мандат на Екологичен потенциал. Това беше и посланието ми към министър председателите и партийните водачи на ПЕС предходната седмица. Предстоят интензивни дни на договаряния и координиране на позиции. Необходима е цялостна готовност на депутатите от всички страни, които ще бъдат отрицателно наранени от плануваните промени.

В същото време, постъпилите спомагателни оферти за промени са над 1200. В тази обстановка рискуваме да се одобри позиция, която в последна сметка да не удовлетворява никого, а да послужи само на анти-европейците, които ще я развеят като знаме против „ неприятния “ Европейски Съюз. Така става постоянно, когато националният нарцисизъм вземе връх над общия интерес и духа на компромис, съдействие и взаимност, който е заложен във действието на европейските институции. А духът на националния нарцисизъм от дълго време е пуснат от бутилката. Но каквото и да се случи в сряда, битката е надалеч от своя край – предстоят договаряния сред държавите-членки, Парламента и Комисията, които сигурно ще лишават доста време. Вярвам, че би трябвало да водим борбата до край, поради хората в транспортния бранш и техните фамилии. Заради националния интерес на България. И поради Европейски Съюз, какъвто го желаеме - на солидарността и справедливостта ", написа още водачът на европейските социалисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР