Два фестивални дни предстоят на 9 и 10 септември в

...
Два фестивални дни предстоят на 9 и 10 септември в
Коментари Харесай

АУБ и Община Благоевград организират Американски музикален фестивал

Два фестивални дни предстоят на 9 и 10 септември в Благоевград.

Те ще се проведат в парк „ Македония “ в регионалния център, а програмата е изпълнена с доста и разнообразни занимания. Организатори на събитието са Американски университет у нас и Община Благоевград.  Входът е свободен!

Началото ще бъде сложено в 19.00 ч. на 9 септември като вратите на парк „ Македония “ ще бъдат отворени час по-рано. В първия фестивален ден на сцената ще излязат неподражаемите „ Ол‘ старс бенд “, отпред с именитата джаз, блус и госпъл изпълнителка  Джанис Харингтън, надареният български музикант от международна големина Венцислав Благоев, както и международно известните и одобрени актьори Невилиян Гемижев, Вернер Гюртлер, Дилън Вон, проф. Владимир Радулов, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров.

Преди тях публиката ще бъде подгрята от гениите от Музикална академия „ Престо “, на сцената ще се качат и обичаните музиканти от Биг Бенд – Благоевград.

Вторият фестивален ден на 10 септември започва в 11.00 часа със специфична галерия в РИМ-Благоевград. Вратите на парк „ Македония “ ще отворят в 12 часа на обяд с безвъзмездни занимания за деца, измежду които шах, работилнички за направа на сувенири, безвъзмезден батут, литературни кътове и други През целия ден разполагаем на жителите и гостите на града ще има handmade базар, с разнообразни и забавни произведения. Предвидени са щандове, на които ще се оферират храни и питиета. От 16 часа на сцената в парк „ Македония “ ще се качат и студенти на Американския университет, които ще показват своя артистична стратегия. От 17 часа на баскетболното игрище в кампуса на АУБ ще се организира другарски баскетболен мач сред „ Евробаскет “ и тима по баскетбол на АУБ. В същия час в парк „ Македония “ ще се организира бейзболна проява с градския детски тим на БК „ Бизоните “.  В 18.00 часа ще бъде намерено кулинарно шоу, в границите на което ще се подготвят кулинарни изкушения за дребни и огромни. Час по-късно ще стартират занимания по латино танци навън.

Голямата изненада във втората фестивална вечер е дискотека под звездите, по време на която ще звучат типичен танцувални шлагери от 80-те и 90-те години на XX век. За публиката са готови и няколко DJ сета, а началният час на събитието е 20.30 часа.

По време на двата фестивални дни ще бъдат подсигурени разнородни занимания за най-малките. В рамките на парка за тях ще има батут, бисквитки с шансове, безалкохолен пунш и лакомства, приготвени от Макдоналдс, а всичко това ще бъде гратис за децата!

Ще бъдат подредени шатри, на които ще бъдат изложени ръчно направени неща, Регионална библиотека „ Димитър Талев “ – Благоевград ще предлага безвъзмездни абонаментни карти, библиотеката на Американския университет ще нарежда и собствен щанд, в който ще се показва литература, която АУБ предлага. Децата от Център за личностно и креативно развиване на Благоевград пък ще показват по какъв начин се създават клопки за сънища. Ще бъде извършен и конкурс за рисунка, а за спечелилите са готови награди. Със собствен щанд се включват и студентите от АУБ, които ще показват своите обичани кулинарни изкушения.

Фестивалът за всички генерации е първото сходно взаимно събитие на Община Благоевград и Американския университет у нас. То се провежда и с поддръжката на Американското посолство в София.

Официални сътрудници на събитието са Макдоналдс България, които работят с Община Благоевград и АУБ за първи път!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР