Два елемента ни карат да сме предпазливи - първият е,

...
Два елемента ни карат да сме предпазливи - първият е,
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Децата боледуват повече от Омикрон и не знаем какви ще са дългосрочните ефекти на вируса

Два детайла ни карат да сме внимателни - първият е, че имаме освен Омикрон, само че имаме Делта и Омикрон по едно и също време, а Делта протича доста по-тежко. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн доктор Аспарух Илиев.

" Вторият детайл, който имаме и не би трябвало да го забравяме - данните за по-ниска заплаха на Омикрон идва от страни, които са с много висока степен на имунизация. В сряда бяха споделени данни от американско изследване, в което се вижда, че по отношение на Делта рискът от постъпване в болница с Омикрон е 70% по-нисък, смъртността е 1/10 от тази на Делта. Изглежда, че Омикрон не е толкоз заплашителен, колкото Делта. Вървим към вид, в който ще имаме композиция от няколко ваксини за няколко разновидността, с цел да можем да покрием всички вероятни " вариации ". В далечния Изток, които са първенци в битката с Ковид-19 - Тайван, Южна Корея, ограниченията остават. В момента имаме вид, който е по-малко рисков от Делта, само че в никакъв случай не може да сме сигурни, че няма да възникне нова разновидност, до момента в който не спадне заболеваемостта ", добави още доктор Илиев.

Д-р Илиев разяснява още, че сега боледуват много повече деца: " Това е нещо, което се подценява. Всички данни за по-ниската щета на Омикрон идват от възрастни. Но децата боледуват повече от Омикрон и не знаем какви ще са дълготрайните резултати на вируса. Смъртността в България, съпоставена с тази в Германия, е 8 пъти по-висока. При предходните талази можеше да сме по-предпазливи. В момента здравната система се оправя относително добре. Но малко по-голяма интензивност от настоящето държавно управление нямаше да е във щета, изключително що се отнася до учениците. “

" Омикрон визира по-малко белия дроб, само че нямаме никаква визия по какъв начин стои въпросът с така наречен " Long Коронавирус ", който е обвързван с дълготрайните недоволства - липса на централизация, уморяемост, трайно понижена дарба за осъществяване на тежки физически дейности “, сподели доктор Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР