Два дни след публикацията в която членове на Българската федерация

...
Два дни след публикацията в която членове на Българската федерация
Коментари Харесай

Раздава ли БФРС награди само по протокол? Всички отричат, но документите твърдят друго

Два дни след обявата в която членове на Българската федерация по риболовни спортове показаха подозрения за злоупотреби от страна на управлението, ръководителят на секция „ Плувка ” Даниел Спасов  е предизвестен, че няма да бъде картотекиран и не може да взе участие в надпреварите от Държавния състезателен календар и не предстои на картотекиране.

В уведомлението  се оповестява, че Спасов е осъден дисциплинарно с отнемане от спортни права за период от 1 година. Също по този начин е освободен от председателския пост на секцията. Председателят на БФРС Георги Михайлов се базира на „ правосъдна процедура по подобен проблем ”  в претекстовете си, макар че Спасов води правосъдно дело против федерацията. Поради наказването, наложено поради „ надменно държание и уронващо престижа на БФРС ”, Спасов не може да взе участие в шампионатите.

„ Заради това еднолично решение на Михайлов, следва да заведа още едно дело. Не съм предполагал, че той ще стигне до там, да планува какъв би бил изхода на едно дело в самостоятелния съд и да влиза в ролята на гадателка ”, разяснява Спасов пред



Междувременно стана ясно, че Районна прокуратура – Пловдив е образувала следствено дело във връзка със сигналите за злоупотреби, подадени от членове на федерацията и сега се чакат резултатите от финансово- счетоводната експертиза, която е предоставена на експерт. В Икономическа полиция към този момент са разпитани доста от състезателите, защото съгласно жалбите, част от разноските са били осчетоводявани под формата на предметни награди за състезателите. Според регламента на БФРС, предметни награди на надпревари получават само децата – участници. Но членове на федерацията демонстрират ксерокопия на протоколи, съгласно които мъже – състезатели също са получавали кофи, въдици, калъфи, куки и захранки. Протоколът с раздадените награди е от съревнование, извършено на 12 и 13 октомври 2019 година шампионат „ Балканска купа на БФРС ”, секции „ Плувка ” и „ Фидер ” за деца и юноши до 18 години.

Той е подписан от ръководителя на федерацията Георги Михайлов, който пред кореспондент на TrafficNews съобщи, че  мъже- състезатели, не са получавали предметни награди, а такива е имало единствено за деца. Той се усъмни във въпросния протокол, като съобщи, че с цел да бъде годен, той би трябвало да има автограф и щемпел.



Същите протоколи обаче са показани и на Икономическа полиция, която е разпитвала „ наградените ”. TrafficNews също се свърза с част от хората от въпросния протокол, които бяха безапелационни, че в никакъв случай не са получавали предметни награди.

„ Не сме получавали награди. Такива имаше единствено за децата. Но това беше настрана съревнование ” разяснява Славчо Петров, чийто тим съгласно протокола е получил 2 пакета куки, 4 пакета захранка, 2 въдици и 2 калъфа. „ Те и премиите за децата, тогава бяха от спонсори, само че това не изключва опцията да са взети фактури от различен склад ”, разяснява Петров. Според него през последните години федерацията прави доста надпревари, таксите се подвигат, приходите порастват, само че тимовете за международните и европейски шампионати са недофинансирани. „ Спряхме да вървим по събрания, тъй като нашия глас не се чува ” сподели състезателят.

„ Награждаването бе снимано във „ Време за губене ” на Българска национална телевизия, където ясно се вижда, че предметни награди няма ” напомня Огнян Райдовски. В протокола неговия тим попада с няколко награди, само че той е безапелационен, че не е получавал нещо друго с изключение на купи и медали.

Иван Иванов от секция „ Шаран ” също води дело против федерацията.  Според него последните шампионати се организират при голям брой нарушавания. „ В техническата комисия си вършат каквото си желаят. Условията се трансформират в придвижване, нарушават се правила, по които се състезават част от тимовете. Сменят се дати на шампионати от календара, на множеството надпревари няма медицински екипи. Преди време си изгорих крайници на едно от надпреварите и нямаше кой да ме прегледа. А в случай че изляза от бранша, с цел да потърся доктор, отпадам от надпреварата. На всичкото от горната страна желаеха да ми спрат правата, тъй като повеждам дело против федерацията ” възмущава се Иванов.

Марио Крумов също е неудовлетворен от измененията на разпоредбите, които се вършат в придвижване. „ Започваме да се състезаваме при едни правила, а по-късно в придвижване те биват променяни, което не е обикновено. Аз трябваше да образувам тим за Световното, само че защото не съм комфортен, разпоредбите бяха изменени в последния миг. На процедура всички ние играем по някакъв правилник, а в идващия миг сменят разпоредбите и ние сме пред приключен факт. Никога не съм желал повече от това, което съм спечелил. Но просто ми омръзна да се занимавам. Заради тези разправии, животът ми несъмнено се съкрати с 10 години. Инвестирал съм хиляди в машини, с които създавам захранки – и най-после нищо. За страдание не съм единствено аз прецакания. В нашата секция „ Шаран ” си вършат каквото си желаят ”  споделя Крумов.

В предходната обява разказахме за подозренията на членове на федерацията във връзка с разходването както на парите от такси и членски импорт, по този начин и на дотации, които са отпускани от община Пловдив. 

Преди седмица пуснахме и питане, както и искане към градските управляващи за докладите за разходването на средствата, както и декларациите, пуснати от състезателен клуб „ Корморани 2016 ” към Община  Пловдив. Зам.-кметът Георги Тютюков изясни, че след заседание с юристите и основния секретар на градската администрация, са подготвили запитване към Икономическа полиция дали може да ни изпратят документите и докладите на спортния клуб.  Ако получат позитивен отговор от там, ще ни изпратят всичко налично. Причината е, че е имало питане от полицията към Община Пловдив по отношение на сигнала за вероятни злоупотреби. До този миг отговор към момента няма. 

От общината чакаме отговор на два доста значими въпроса:

1. Как са отчетени парите, които общината е дала на Семеен кодекс " Корморани " и с какви документи се оправдават направените разноски?

2. Какви са сумите, с които община Пловдив е финансирала Семеен кодекс " Корморани 2016 " през последните години и на какво съображение? 

Защото не трябва да забравяме, че това са парите на пловдивчани. И те също желаят да знаят защо се харчат техните налози. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР