Два дни след изстрелването си космическият кораб “Драгън беше захванат

...
Два дни след изстрелването си космическият кораб “Драгън беше захванат
Коментари Харесай

Успех! Корабът Драгън беше захванат от роботизираната ръка на Международната космическа станция

Два дни след изстрелването си галактическият транспортен съд “Драгън ” беше захванат от роботизираната ръка на “Международната галактическа станция ” благодарение на астронавта на НАСА Джак Фишер и астронавта на ЕКА Паоло Несполи.

По-късно денем корабът ще бъде инсталиран към модула “Хармъни ”.

На борда на кораба пътуват повече от 2 900 кг научна екипировка и хранителни запаси за астронавтите на “Международната галактическа станция ”.

Сред потребния товар участва опит, който ще разреши намножаването на огромни кристали от протеина LRRK-2, за който се смята да е в основата на развиването на ужасяващото заболяване на Паркинсон. За страдание е мъчно да бъде изследван този протеин в наземни условия, защото заради гравитационното привличане кристалите са прекомерно дребни, само че в космоса се чака това ограничаване да отпадне. Възможно е резултатите от този опит да оказват помощ на учените да разгадаят механизмите на Паркинсон и да бъдат създадени нови способи за лекуване.

На борда на кораба лети и опитът Cosmic Rays Energetics and Mass, който ще бъде прикачен към японския сегмент на “Международната галактическа станция ”. В рамките на тригодишен интервал ще бъдат събрани фундаментални данни за галактическите лъчения, които ще оказват помощ за разбирането на базисната конструкция на Вселената.

Предстои натоварена стратегия за жителите на станцията. В четвъртък в открития космос се чака да излязат двамата съветски космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский. Те ще извършат 6-часова извънбордова активност, отдадена на поддръжката на МКС и нейната научна активност. Рязанский също по този начин ще би трябвало да освободи в орбита пет наноспътника, измежду които и първият CubeSat, отпечатан с 3D принтер.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР