Два дни преди 70-годишния си юбилей, гуруто на градската десница

...
Два дни преди 70-годишния си юбилей, гуруто на градската десница
Коментари Харесай

Иван Костов излиза от играта

Два дни преди 70-годишния си празник, гуруто на градската десница – Иван Костов, разгласи, че слиза от политическата сцена.

В предаването „ Годината “ по Дарик радио той сподели, че ръководения от него Център за разбори и ръководство на опасности приключва съществуването си.

Лабораторията беше гордостта на Командира през последните 6 години, от която той отправяше мрачните си прогнози за стопанската система и политиката.

След напускането на Костов, центърът ще се трансформира в министруктура в Нов български университет като звено за количествени способи и моделиране. Именно във висшето учебно заведение през 2013 година изследователското звено беше основано, с цел да изготвя стратегически отчети и разбори за рисковете пред страната, които, съгласно Алфа рисърч, били най-достоверните.

Костов не пожела да разгласи кой отсега нататък ще управлява екипа, само че го разказа като " благонадежден и подготвен правоприемник ".

Какво се случва с някогашния министър председател?

Командира звучеше много минорно в студиото на Дарик, за разлика отпреди година, когато с разък звук в ефира на същото радио отправяше злокобни предизвестия за допустима политическа рецесия.     

Нямаше и помен от самочувствието му преди 8 месеца, когато в препълнената зала " Тържествена " на Военния клуб  събираше овациите на възторжените му фенове по време на премиерата на записките му - " Свидетелства на прехода ".

Явно, през последните месеци, драми от друго естество са раздрусали рахата на екслидера на ДСБ.

Семейните му неволи описа преди дни „ Ретро “:

Близки до фамилията твърдели, че по-малката от двете му дъщери се е разделила и с втория си мъж, с който се венча през 2017. За да покаже, че любовта й с Асен към този момент е в предишното, Мина Костова даже е заличила фотосите от сватбата им, които красяха профилите й в обществените мрежи.

Това е втори бракоразвод за наследничката на някогашния министър председател, която се раздели с първия си мъж Георги още през 2010 година, след повече от 10 години брак. Очевидно още по-кратък е бил и брак номер 2. Двамата с мъжа й живееха щастливо в малко китно градче във Финландия.

Безпроблемен е бракът на кака й Яна, която е омъжена за италианец, от който има дъщеричка. Тримата към момента живеят в дворец на Костов в " Драгалевци ".

Зад високите му огради политикът прекарва по-голямата част от времето си от години. В последната обаче животът му е изпълнен със здравословни и финансови несгоди.

Покрай представянето на книгата си, Костов се ожали, че са го налегнали здравословни проблеми около двете финансови проверки, които Национална агенция за приходите направи на положението му. Тогава той разгласи, че е в очакване прокуратурата да стартира дейности против него поради 400 бона с неразбираем генезис, което той настойчиво отхвърляше.

Покрай инспекциите той сподели, че бил в непрекъснат стрес, който се отразил на другояче крепкото му здраве. Бившият наследник водач получил срив на имунната система, който се показал с херпес зостер. Той пък довел след себе си проблеми със зрението, които едвам не го вкарали в болница.

Костов е под лекарско наблюдаване и едвам се закрепил, с цел да посрещне юбилея си в кондиция, написа Ретро.

А бяха времена, когато на 50-тата си годишнина той събра в Министерски съвет цялата държана, а за юбилея си подари едноличната власт с втори кабинет, от който изхвърли най-близките си хора.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР