Два дни поред през нощта сме в голямо напрежение от

...
Два дни поред през нощта сме в голямо напрежение от
Коментари Харесай

Българи от Измаил и Рени: Два дни сме в голямо напрежение от руските атаки

„ Два дни подред през нощта сме в огромно напрежение от съветските офанзиви с дронове в южната част на Одеска област “, споделиха българи от крайдунавските украински градове Измаил и Рени. В ранните нощни часове на 3 и 4 септември руснаците нападнаха пристанищната инфраструктура на Дунав в течение на 3 часа и половина.

„ През миналата нощ вследствие на офанзивите има съществени опустошения в измаилското пристанище, както и в Килийската община, Измаилски регион. Службите в точния момент афишират паника и предизвестяват за опасност на живота. Разбира се, че в изискванията на война, напрежението измежду хората е доста високо. Обаче откакто приключат офанзивите, животът продължава, хората излизат на работа. Рано сутринта се засилва трафикът на камионите “, споделя Николай Иванов, ръководител на българската измаилска община „ Света София “.

Българката от Измаил Анастасия Георгиева показа, че към този момент две нощи са под огромно напрежение. „ В продължени на съвсем 4 часа чувахме звуците на летящите дронове и взривяването им във въздуха.
Много мощно се чува. Най-много се опасявам за детето. Където живеем, няма наоколо бомбоубежище, по тази причина сме принудени да се крием у дома сред две стени, където няма прозорци и порти. Вече се изморихме от непрекъснатите закани от офанзиви “, добави още Анастасия.

„ През нощта на 3 септември град Рени беше нападнат с над 20 дрона. В целия град доста мощно се чуваха гърмежите, тъй като градът е дребен и пристанището е в непосредствена непосредственост. От взривната вълна са развалени стъкла на прозорци и порти на жилищата на хората, които живеят до пристанището “,  това сподели Нина Иванова от град Рени. Тя добави още, че хората са обезпокоени за живота си и чакат войната да завърши най-скоро с победа.

След административно-териториалната промяна в Украйна, от 1 януари 2021 година, популацията в Измаилски регион е 207 333 хиляди души, от които 25% са българи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР