Дузина хора се събраха в Дакар за репетиция за комедийно

...
Дузина хора се събраха в Дакар за репетиция за комедийно
Коментари Харесай

Професия комик: Как млади сенегалски хумористи искат да покорят световната сцена

Дузина хора се събраха в Дакар за подготовка за комедийно шоу. Техният водач, Бабакар Камара посреща от ден на ден и повече младежи, които желаят да вземат участие в представлението му, което се споделя „ Абба шоу “, предава Voice of America (VOA).

„ Абба шоу “ се организира от 2015 година на всеки три месеца.

Днес то е едно от наложителните събития, които жителите на Дакар желаят да посетят и видят.

„ Всеки желае да е комедиант, тъй като е доста благородна специалност . Ти си на сцената, привличаш вниманието на доста хора, цивилизовани хора, положителни хора, които желаят да се посмеят. Затова има доста младежи, които желаят да бъдат комици. Проблемът е неналичието на поддръжка. Дори в случай че отворите TikTok, ще видите какъв брой доста младежи се пробват да вършат комедийни видеа, както и в Instagram, YouTube и на всички места другаде. Но ние желаеме да виждаме млади хумористи на сцената, тъй като това е бъдещето “, декларира Бабакар.

Мустафа Нянг е едно от огромните открития на „ Абба шоу “. Той има съвсем милион почитатели в Instagram. Животът му радикално се трансформира, когато стартира комедийната си кариера през 2020 година.

„ Комедията в Сенегал е като футболът в Бразилия. Тук всеки е комедиант. Но когато става въпрос да достигнеш до сцената, рядко е да видиш някой от Сенегал, който да стигне до върха на интернационалната сцена. Но за мен и моите сътрудници мога да кажа, че имаме една фантазия – да представляваме Сенегал пред света “, декларира Нянг.

Друга сполучлива история е на 33-годишния Мам Баламбо , чиито къси видеа са събрали към този момент стотици хиляди почитатели.

„ Първо ме назоваха загубеняк. Дори в моя квартал, в интернет, и даже някои родственици ме назоваха по този начин, тъй като ме виждаха като неотдавна оженен човек, който играе като смешник в интернет. Мога да кажа, че това е специалност. Не е уважавана в Сенегал, само че е дълг на комика да се наложи като подобен и да се опита да успее в специалността си “, декларира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР