Душан Керкез е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът

...
Душан Керкез е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът
Коментари Харесай

Ботев Пловдив назначи нов треньор, представя го утре

Душан Керкез е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът идва на стадион “Христо Ботев ”, като за последно той бе отпред на сръбския Чукарички.


Душан Керкез е роден на 1 май 1976 година в Белград. Футболната му кариера като полузащитник минава през тимовете на Вождовац, Раднички, Леотар, Риека, Жрински Мостар, АЕЛ Лимасол и Арис Лимасол, записвайки над 320 дуела. Той има и 4 мача за националния тим на Босна и Херцеговина.

Треньорската кариера на Душан Керкез стартира в АЕЛ Лимасол през 2014г. През 2015г Керкез застава отпред на академията на Анортозис. След къс интервал, той се завръща в АЕЛ (Лимасол) като спортно-технически шеф. През 2016г бива назначен за старши треньор на АЕЛ (Лимасол) до 21 години, а през 2018г застава отпред на първия тим на “жълто-сините ”.

С кипърския тим той печели Купата на Кипър през 2018-19 и съумява да класира тима в европейските клубни шампионати (квалификации за Лига Европа).

През август 2023г Керкез застава отпред на сръбския Чукарички. Начело на сръбския тим той записва 49 дуела, от които печели 31, приключва наедно 7 пъти и позволява 11 провали.

В щаба на Душан Керкез влизат Александър Петрович (помощник-треньор) и Игор Делибашич (кондиционен треньор).

Керкез ще бъде публично показан пред медиите и почитателите на 5-ти септември от 14:00 ч. в залата за конференции на стадион “Христо Ботев ” под Трибуна Изток.

" ПФК Ботев (Пловдив) приветства Душан Керкез с добре пристигнал и му пожелава доста триумфи отпред на “канарчетата ” на стадион “Христо Ботев ”, написаха от клуба. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР