Дупница. Регионална среща-дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието

...
Дупница. Регионална среща-дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието
Коментари Харесай

Кюстендил: Народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов взе участие в регионална среща-дискусия по въпроси в сферата на образованието

Дупница. Регионална среща-дискусия по настоящи въпроси в областта на образованието се организира в Дупница. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В полемиката, минала под наслов " Възможности за реализация на младежите в община Дупница ", особено присъединяване взе министърът на образованието Красимир Вълчев. Срещата се организира по самодейност на народния представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов и кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.
Над 100 възпитаници от гимназиите в Дупница се срещнаха с министър Вълчев, като в срещата присъединяване взеха шефове на учебни заведения от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, учители, представители на разнообразни институции и проф. Лалко Дулевски - ръководител на Икономически и обществен съвет. Срещата почетоха още ръководителят на Общински съвет - Дупница Емил Гущеров и зам.-кметовете Крум Милев и Красимир Георгиев.
Министърът на образованието се концентрира върху професионалното обучение като цяло, откакто изслуша учениците от междинните учебни заведения, които, в конкретика, сложиха въпроси, касаещи професионалната им реализация. Той изясни, че все още е значимо децата да получават добра и модерна доктрина и, в това време, тя да бъде добре съчетавана с повече процедура. Министър Вълчев изясни, че крайната задача е пазарът на обучение да се срещне с този на труда. Министърът дефинира просветителната система като леко консервативна, само че с развиването на новите технологии и глобализацията, тя би трябвало да стане по-гъвкава, тъй като от нея зависи значително бъдещето на младежите.
„ Краските за бъдещето не са толкава черни, колкото някой желае да ги показва. Всеки самичък чертае своето бъдеще ", съобщи пред учениците Ивайло Константинов. Той изясни, че знанията, които е получил в университета, са нямали нищо общо с действителността. " Не знаех по какъв начин се управлява компания, нямах никакви практични умения. Ето това желая да трансформира, и вие, децата на моя град, желая да ми помогнете. Искам да се случат законодателните промени и образованието в България да стане на равнище ", безапелационен бе Ивайло Константинов.
Кметът инж. Методи Чимев уточни, че Дупница има базата за откриване на филиал на ВУЗ. Той съобщи още, че системата на дуалното образование е най-важното, което би трябвало да бъде въведено. „ Обучение плюс работа - това е вярната посока “, заключи Чимев. Според него, учредяването на Младежки съвет към Общината ще даде опция концепциите на младежите да бъдат чути.
Сред гостите на дискусионния конгрес бяха още регионалният шеф Виктор Янев и заместник-областният Радослава Чеканска, кметът на Сапарева баня Калин Гелев, както и общински съветници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР