Дупнишкият районен съд осъди Марио Любенов-Заека да изплати на министерството

...
Дупнишкият районен съд осъди Марио Любенов-Заека да изплати на министерството
Коментари Харесай

Съдът нанесе нов удар на убиеца на Мирослава

Дупнишкият областен съд осъди Марио Любенов-Заека да изплати на министерството 1 492,70 лева – отплата, изплатена на родителите и сестрата на Мирослава през 2012 година от Национален съвет за подкрепяне и отплата на потърпевши от закононарушения. Сумата би трябвало да бъде изплатена от Заека ведно със законната рента върху сумата, считано от деня на погашение на компенсацията – 29.10.2014 година, до окончателното й погашение. Освен това Любенов би трябвало да заплати още 100 лева разходи по делото и 51 лева държавна такса, написа " Вяра ".

Решението на Районен съд предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Марио Любенов излежава в пандиза в Бобов дол 28 година присъда за отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава от Перник.
Делото в Дупница бе формирано по искова молба на правосъдния министър Цецка Цачева. Припомняме, че при започване на юни 2014 година Върховен касационен съд издаде дефинитивна присъда на Заека за убийството на Мирослава. На първа инстанция той бе наказан на 25 година затвор, само че Апелативният съд усили размера на наказването на 28 година отнемане от независимост. Присъдата дефинитивно бе доказана от висшите магистрати. Заекът бе наказан да заплати на почерненото семейство 300 000 лева кръвнина.

Освен Заека за отвличането и убийството на Мирослава бе арестуван и Стойчо Стоев-Чочо, само че той се самоуби пред очите на спецполицаи по време на възстановка в дома си.

Мирослава беше отвлечена за откуп. Тялото й беше намерено 3 месеца по-късно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР