Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към

...
Дупки, оградени с червена боя и надпис с призив към
Коментари Харесай

Как мъж успя да мотивира местната власт да ремонтира улица в Русе

Дупки, оградени с алена багра и надпис с апел към кмета за ремонт

Да фокусираш вниманието на локалната власт с багра. Успешната формула за бързо решение на проблеми приложи мъж от Русе, който единствено за часове съумя да реши дългоотлаган проблем с улични дупки в крайдунавския град.

Дупки, оградени с алена багра и надпис с апел към кмета за ремонт - това е улица „ Изгрев “ в крайградска зона на Русе. И концепцията, и осъществяването са на Николай Йорданов, съобщи.

“При излизане с автомобила за вечеря, на завой попаднах в голяма дупка. Аз множеството ги знам, само че в този миг в тъмнината не видях, спука се предно колело, счупи се джанта, изхвърчахме от пътя”, споделя мъжът.

“В колата бяхме аз, жена ми и детето и реших, че единственото което мога да направя е да подам сигнал във Facebook и да отбелязвам всички много дълбоки дупки, с цел да привлека вниманието както на водачите, които идват нови в квартала и не ги знаят наизуст, по този начин и в случай че може на общината да свърши нещо.”

И по този начин алената багра свършила това, което през последните 2 години подадените до общината сигнали не съумели.

“Много пъти сме коментирали с нашите съседи - всеки споделя аз съм писал, тоя е писал. Това не е толкоз значимо. Важно е, че 2019 година при предизборната акция тук пристигнаха най-различни политици и дадоха обещание, че ще приравнят поддържането на тези вилни зони с частите в града”, добавя още потърпевшият мъж.

Обещаният ремонт обаче още не се е случил, а живеещите в региона привикнали да ремонтират колите си все по-често.

“И аз скочих в едната, слаба богу няма нищо. Тези дупки ги запълват есента и на пролет са подготвени отворени пак”, споделя Дарин Ангелова, която също живее в региона.

Само часове след сигнала на Николай в обществените мрежи общината стартира незабавен ремонт на компрометираните сектори. А живеещите в региона упорстват скоро да имат право и на тротоари и улично осветяване, с каквито сега не могат да се похвалят.

В писмен отговор от общината обясниха, че вилната зона е отвън урбанизирана територия и построяването на тротоари и улично осветяване можело да се случи едвам след смяна на предназначението на земеделските земи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР