Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори

...
Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори
Коментари Харесай

Обезопасиха опасната дупка на Дунав мост, 7 коли са спукали гума

Дупка с размери почти 30 на 40 см. се отвори в българския сектор на Дунав мост при Русе. Тя е безусловно на 100 метра от началото на моста. Водачите на транспортни средства би трябвало да карат с ниска скорост и с нараснало внимание в сектора.

Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и огромните количества превалявания през последните дни. Поради пропадането през нощта седем автомобила са спукали гуми там. Веднага след подаването на сигнал към шефа на Областното пътно ръководство инж. Стамен Савов са подхванати дейности за обезопасяване на региона. Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблематичния сектор. Областният шеф Драгомир Драганов е осведомен със обстановката, като на собствен ред той е уведомил всички способени институции и е в непрекъснат контакт с тях за отбягване на по-сериозни произшествия по мостовото оборудване.

От Областното пътно ръководство към този момент са упълномощили осъществяването на ремонтни действия на пътноподдържащата компания, като първо следва рисковата дупка да бъде залята с бетон и подсилена с железни детайли, а по-късно ще бъде и асфалтирана. Реално ремонтните действия ще стартират в първия работен ден след празниците. Към момента времето за прекосяване през оборудването не е удължено поради повредата. Според регионалния шеф придвижването по моста понастоящем се реализира безпроблемно и няма предпоставки за закъснение на трафика, заради пропадането. Създадена е нужната организация за оптимално улеснение на водачите. 

Статистиката сочи, че единствено за последното денонощие през мостовото оборудване в двете направления са минали близо 2800 автомобила, като обичайно огромна част от тях се пада на тежкотоварния трафик. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР