Думите му идват на фона на това, че украинският държавен

...
Думите му идват на фона на това, че украинският държавен
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция ...

Думите му идват на фона на това, че украинският държавен глава Володимир Зеленски е на аудиенция в Съединени американски щати. Посещението се случва в сериозен за финансирането на страната му миг, откакто Конгресът не може да се споразумее по пакета за финансова помощ на президента Байдън поради несъгласия, свързани със сигурността на американските граници.

 

" Политическата конюнктура в Съединени американски щати е напрегната. В Конгреса и в Камарата на представителите има разделяне. В Сената се стопира пакета от помощи, пожелан от американския президент за Украйна, Израел и Тайван, както и за възстановяване на сигурността  по южната граница на Съединени американски щати ", уточни ген. Събев.

 

" Това посещаване на Зеленски има за цел да разсее някои подозрения в американските конгресмени във връзка с крайната цел на войната, която води Украйна против нашествието на Русия ", означи експертът.

 

Експертът сигнализира, че без забележителното финансиране на Съединени американски щати за войната, Украйна ще срещне много компликации. 

 

" Има мнение, че украинската контраатака се е провалила, само че това е много пресилена оценка. Основаната цел – да бъде пресечен земния кулоар с Крим и да излезе украинската войска на Азовско море, на този стадий не е реализирана, само че някои спомагателни цели са реализирани. Сред тях е нанасянето на оптимално проваляне на съветските окупационни сили и на удари по дълбокия гръб. Изгонването на съветския черноморски флот от Севастопол също е забележителен триумф. Това ще бъде показано пред американския Конгрес, с цел да видят, че контраофанзивата на Украйна не е цялостен неуспех, както се пробват да я показват някои анализатори ", сподели още той.

 

Ген. Събев предвижда, че ще бъде отблокирана тази помощ за Украйна и за Израел. 

 

" Американските конгресмени ще схванат неотложността й. Украйна не може да престане да се съпротивлява. Не може да се разреши на Русия да победи, тъй като това ще промени интернационалния ред и сигурност. Русия разчита на продължителна война и към този момент не е сама. Получава помощ от Северна Корея, Иран и някои други страни. Но Украйна е поддържана от близо 50 страни и мисля, че в последна сметка ще надделее. Най-вероятно през 2024 година ще се получи дълго чаканият поврат във военните дейности ", счита генералът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР