Думите класически американски автомобил може да предизвикат много спомени за

...
Думите класически американски автомобил може да предизвикат много спомени за
Коментари Харесай

Една от най-емблематичните черти на класическите американски автомобили се завръща

Думите " типичен американски автомобил " може да провокират доста мемоари за солидни седани, големи мотори, високо окачване, екстравагантни стопове вид " Чарлстон " и в доста случаи - една огромна предна седалка като скамейка, или по-скоро като малко канапе.

В тези години предната седалка като пейката беше общоприета за американските коли. Но с течение на времето тя просто изчезна, частично заради изменящите се дизайнерски трендове и някои разпореждания за сигурност. Всъщност изгубването на пейките приказвам извънредно доста за цялата автомобилна промишленост и нейната еволюция.

Днес обаче сме на прага на това да забележим още веднъж една огромна предна седалка. И не, не приказваме за камионите и големите джипове. Това частично може да се задвижи от електрическите и самостоятелните коли. И несъмнено мнозина се питат - какъв брой комфортно и прелестно ще бъде това.
 Снимка 504231
Източник:

Малко история - от един миг от автомобилната история на Съединени американски щати нататък съвсем всички коли са имали една огромна предна седалка. Причината се крие във вековете - концепцията е наследена от колесниците. Тези седалки са и доста практични, тъй като по този метод колите са събирали повече пасажери, а и са били просто идеални за гледане на кино от автомобила - друга присъща за американското следвоенно общество линия. Да не приказваме за гушкане по време на среща.

Както доста от измененията по това време, и тази промяна стартира от суетност. Въпреки всички плюсове, които огромната седалка дава, американските автомобилни производители стартират да се водят по международните трендове, с цел да могат да се конкурират с европейските си противници. А това, което американските бойци виждат по време и след Втората международна война, са точно разграничените по-малки седалки с формата на кошница, които на първо място могат да се вместят в по-малките спортни европейски коли.

Най-легендарните образци за отговора на американската автоиндустрия на новата европейска мода са точно класическите Chevrolet Corvette и Ford Mustang.

Друг миг, който изпраща огромната предна седалка в историята, е обвързван със мощния подтик към по-безопасни транспортни средства през 70-те години на предишния век. Производителите започвад да упорстват да се конфигурират нови джаджи, които да защищават пасажерите като защитни колани и въздушни възглавници. А това се реализира мъчно и неловко при колите с огромна седалка.
 Снимка 504230
Източник:

С течение на времето колосите в сектора започнаха да " натъпкват " и доста други аксесоари в празнината сред седалките и таблото против нея. Така през днешния ден съвсем не можем да забележим автомобил с изнесен на таблото скоростен лост. Там последователно се обособяват и места за музикални плейъри, контроли на климатици, междинни жабки и доста други. А с времето и потребителите привикнаха с всички тези улеснения.

Промените в технологиите през днешния ден отварят още веднъж вратата за огромните предни седалки. Доказателството - те към този момент се виждат при някои електрически и самостоятелни концептуални дизайни, освен това на международно известни марки.

Някои дизайни на самостоятелни транспортни средства даже оферират пасажерите да се настаняват към маса в центъра на колата.

А като това се случи, целият свят ще разбере оня отдалечен американски разкош да гледаш филм от канапе в колата си, да можеш умерено да прегърнеш обичания човек до себе си или просто да можеш да се опънеш комфортно на предната седалка за къса отмора - тъкмо както правеха милиони американци, само че преди към 70 години.
 Нова фикс идея: типичен коли с електрическо сърце
Нова фикс идея: типичен коли с електрическо сърце

Конверсиите на модели от преди десетилетия разпалват фикция, само че и критики
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР