Думи на един от основателите на рок групата Пинк Флойд

...
Думи на един от основателите на рок групата Пинк Флойд
Коментари Харесай

Просто тухла в стената на руската пропаганда. Роджър Уотърс оправда пред ООН агресията на Русия

Думи на един от създателите на рок групата Пинк Флойд пред Организация на обединените нации бяха жигосани от Украйна. Роджър Уотърс сподели пред Съвета за сигурност, че войната на Русия " не е непровокирана ". Това провокира посланика на Киев да упрекна Уотърс, че е част от съветската агитация.

Руският дипломат в Организация на обединените нации предложения 79-годишния Уотърс да се обърне към Съвета за сигурност по време на полемика за доставките на оръжие за Украйна. Роджър Уотърс и преди се е изказвал срещу изпращането на военна помощ за Киев и е бил подложен на критика за проруски позиции.

Уотърс сподели пред Съвета за сигурност, че нахлуването в Украйна е нелегално и той го осъжда " допустимо най-категорично ". Но музикантът сподели, че Киев също има виновност.

" Руската инвазия в Украйна не беше непровокирана. Така че, аз също съдя провокаторите по допустимо най-категоричен метод ", сподели Уотърс по видео връзка.

" Единственият рационален излаз през днешния ден е да призовем за неотложно преустановяване на огъня ", добави Уотърс.

Украинският дипломат в Организация на обединените нации Серхий Кислиця отговори с откъс от една от най-известните песни на Пинк Флойд - " Просто тухла в стената ", издадена през 1979 година

" Колко е тъжно за неговите някогашни почитатели да го видят по какъв начин приема ролята на просто една тухла в стената, стената на съветската дезинформация и агитация ", сподели Кислиця.

Посланикът загатна и огромното надуваемо розово прасе, което взе участие в множеството концерти на Пинк Флойд. Кислиця сподели, че е сюрпризиран, че Уотърс не е довел прасето в залата на Съвета за сигурност.

" Как единствено можеше да стане, господин Уотърс? Прасета със свастики и сърпове и чукове? ", сподели още Кислиця.

Зам.-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ричард Милс загатна " впечатляващите достижения " на музиканта Уотърс, само че сподели, че неговата подготовка да приказва за надзор над оръжията или европейска сигурност е " по-малко явна ".

Посланикът на Албания Ферит Ходжа сподели, че Уотърс има шанса да е в Ню Йорк, където може да приказва свободно, " в това число и за съветската експанзия ". Той сподели още, че в случай че Уотърс е бил в Русия, към този момент щеше да е арестуван за думите си.

Роджър Уотърс провокира рецензии през септември, когато написа намерено писмо и прикани Запада да спре да изпраща оръжия на Украйна. Той упрекна президента Володимир Зеленски, че позволява " краен шовинизъм " в Украйна и го прикани да постави завършек на войната.

По-късно в полския град Краков и концертите му бяха анулирани.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР