Думата на годината би била избори. През следващата година В

...
Думата на годината би била избори. През следващата година В
Коментари Харесай

Станишев: Борисов излезе от изолацията, Нинова има голям грях пред БСП и държавата

Думата на годината би била " избори ". През идната година В Съединени американски щати предстоят президентски избори, в Европейски Съюз ще има избори за Европейски парламент и това ще бъдат определящи избори. Ако приказваме за Европа, тя ще би трябвало да реши каква ще бъде нейната бъдеща роля в света поради войната, инфлацията, енергийната и хранителна сигурност на Европейски Съюз, зелената промяна. Защото това постоянно ще има отражение и върху България. Това съобщи Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на по време на среща с публицисти.

Той добави, че откогато избухна войната в Украйна Европа мъчно намира своето място в света.

Липсва ми нещо, което е било запазена марка на Европейски Съюз, и това е мирът. Европейски Съюз постоянно е изнасял мир и е изнасял решения, а в този момент слушам най-вече военно говорене и никакви решения за тази рецесия. Никой не може да каже сигурно какъв брой са загубите от двете страни. Войната се трансформира в някаква нова нормалност. А война в Европа в 21 век е нещо анормално, уточни Станишев.

Според него има действителна заплаха след решението на Берлин да изпрати танкове за Киев Европа да бъде въвлечена в спора.

По адрес на българските политици Станишев разяснява, че те станаха прекомерно местни, затворени и с къс небосвод. Смята още, че дали ще има или няма да има държавно управление след изборите на 2 април ще зависи от локалните избори през октомври.

Като че ли дали ще има държавно управление основният фактор придобива ГЕРБ. Ако доскоро повече от година изглеждаха в изолираност, в този момент в някакъв смисъл се връщат като публично доверие и заслуга за това имат Политическа партия и, изясни някогашният водач на Партията на европейските социалисти.

По думите му Движение за права и свободи има постоянен и корав електорат и на локални избори постоянно се показват мощно. Докато за съобщи, че губи и физиономия, и позиции.

Големите политически сили в България не дават перкпектива на хората, не могат да образуват общи политики по основни национални въпроси. Те са главните виновници за рецесията на доверието в политическата система. От главните партии, като и ГЕРБ, липсва отговорно държание. Като не се беседва с хората, те се плашат, сподели още Станишев.

Той добави, че президентът работи по Конституция и той няма виновност, че продължава да ръководи, уточнявайки, че виновността е на политиците.

Призова партиите да поемат своята политическа отговорност и да посочат в стратегиите си своите цели.

Бих показал 6 основни цели пред България: цялостна интеграция на България в Европейски Съюз, което значи участие Шенген и Еврозоната; икономическа непоклатимост на фирмите и приходите на хората през 2023 г.; енергетиката и ПВУ; обучение, опазване на здравето и демография

Искам да прикани партиите да преценят тона, с който ще излязат от предизборната акция. Призовавам към по-голяма отговорност и неперсонализация на политическите конфликти. Но това не значи да няма разговор, неналичието на естествен диалог е една от главните аргументи за нашите неуспехи. И това не е единствено проблем у нас, а по целия свят. Потресен съм, че в 21 век най-голямата партия може да се радва, че има 600 000 гласа, разяснява Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на.

Той не пропусна и да упрекна водачът на за настоящето положение на социалистите.

Големият грях на госпожа Нинова е, че лиши най-бедната страна в Европейски Съюз от мощна лява партия, която да изрява потребностите и желанията на работещите хора. Това е грях на Нинова пред цялата страна, освен пред. Този избор е умишлен избор на настоящето управление, отпред с госпожа Нинова. И резултатите са налице, за жалост. Те въобще не се занимават с проблемите на хората, което е безусловно несъответстващо. Надявам се Конгресът да покаже, че е още жива. Не можеш да предлагаш едно и също и да очакваш нещо друго от гласоподавателите. От Нинова не се чака нищо ново, хората към нея са там единствено поради персонални облаги, изясни той.

По отношение на Борисов Станишев показа, че ръководителят на ГЕРБ, отивайки на лидерската среща, свикана от Корнелия Нинова, е бил неговият метод да се легитимира и да покаже, че е излязъл от изолацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР