Духовият секстет на Синхроно консерватория“ от град Солун ще се

...
Духовият секстет на Синхроно консерватория“ от град Солун ще се
Коментари Харесай

Най-добрите от филхармонията в Солун идват за Камерна сцена...

Духовият секстет на „ Синхроно консерватория “ от град Солун ще се показа в програмата на платформата „ Камерна сцена Пловдив “  на 10 септември от 20 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev в Къща „ Иван Черноземски ”. 

След два сполучливо осъществени концерта на Античен спектакъл в Пловдив от плана „ Балканска връзка “, „ Камерна сцена Пловдив “ сплотява концепциите си с три основни културни институции от България и Гърция. АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, Солунска филхармония и „ Синхроно консерватория “ - Гърция.

Артистите от групировката са съществени фигури и в състава на Солунската филхармония. Концертът се реализира в колаборация с 6-ти Международен юношески фестивал " Кръстопът ". В програмата на секстета ще прозвучат творби от гръцки, български и френски композитори - Алкис Балтас,Марин Големинов и Франсис Пуленк - концерт за пиано и духов квинтет.

„ Синхроно консерватория “ секстет е в състав: Дитер Фокт – флейта, Панайотис Куюмдзоглу – обой, Козмас Пападопулос – кларинет, Малина Ильопулу – фагот, Адриана Сус – валдхорна и Клаудио Струнга – пиано. 

Камерна сцена Пловдив се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и и съдружие „ Бизнеса за Пловдив “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР