Дублиращият тим на ЦСКА - София ще играе в първата

...
Дублиращият тим на ЦСКА - София ще играе в първата
Коментари Харесай

ЦСКА - София се похвали с постижение на втория си отбор

Дублиращият отбор на ЦСКА - София ще играе в първата десетка на тимовете от Югозападната Трета лига след края на постоянния сезон. По този мотив уеб сайтът на " алените " направи преглед, в който похвали представянето на младите футболисти.

" Дублиращият отбор на ЦСКА е единственият измежду вторите тимове на столичните клубове, който продължава присъединяване си в „ Първа група “ на Югозападната трета лига. Както е известно, БФС направи метаморфоза в шампионатите през сегашния сезон и най-силните отбори от Елитната група до 19 години се включиха в конкуренцията на третите ешелони.

Съставът на ЦСКА бе стихотворец от опитния ментор Стамен Белчев, чиято целенасочена работа даде забележим резултат. Той и екипът му сглобиха боеспособен тим, в който доминират състезатели, родени през 2004, 2005 и 2006г, а в значително срещи късмет за изява получиха и играчи от набор‘2007. По-голяма част от тези момчета редом ще се борят и за Купата на БФС при 18 годишните. Те чакат жребия за своя противник на полуфиналите, а възможното продобиване на трофея ще им разреши да вземат участие в Младежката Шампионска лига на УЕФА.

След предстоящо сложното начало, последователно младите армейци набраха скорост и записаха в 20 срещи до момента в шампионата актив от 8 победи (включително скъп триумф на Герена против Левски), 5 равенства и 7 загуби, с голова разлика 37:20. Като водещ изпълнител се изяви нападателят Георги Димитров, отбелязал 8 попадения. Това подреди алените на 4-то място във краткотрайното класиране, което им разреши да продължат присъединяване си напролет в конкуренцията единствено на 10-те най-силни отбори от двете групи.

С насъбрания точков актив до момента от дуелите само със противниците си от челото, гениите ще започват „ Втората фаза “ от изходната 6-та позиция. Регламентът е подобен, че дублиращите отбори нямат право да влизат в по-горна група. За ЦСКА обаче е значимо младоците да натрупат опит на нежна възраст в мъжкия футбол, където изискванията, динамичността и конкуренцията изискват по-всеотдайна работа и непримиримост. По този метод ще се помогне на играчите да свикнат с физическите натоварвания и психическо напрежение и когато бъдат поканени в представителния отбор, те ще имат към този момент нужната подготовка и рутина с цел да се приспособяват по-лесно. Добрият образец идва от мощните изяви на крилото Илиян Антонов, които не останаха незабелязани от наставника Саша Илич. Сръбският ментор на водача в класирането на ППФЛ даже му гласоподава доверие в формален мач за Купата на България, както и в няколко контроли през зимната подготовка в Турция.

Първата среща на ЦСКА във „ Втората фаза “ на Югозападната трета лига е в събота, когато отборът гостува на Чавдар Етрополе. Останалите противници напролет ще бъдат тимовете на Марек (Дупница), Кюстендил, ОФК Костинброд, Вихрен (Сандански), Банско, Сливнишки воин (Сливница), Балкан (Ботевград) и Септември (Симитли) ", написа уеб сайтът на " алените ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР