ДУБАЙ (Ройтерс) - Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей

...
ДУБАЙ (Ройтерс) - Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей
Коментари Харесай

Иранските държавни медии потвърдиха среща между Хаменей и Хамас Хания в Техеран

ДУБАЙ (Ройтерс) - Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей се срещна с водача на подкрепяната от Техеран палестинска формация Хамас Исмаил Ханийе в Техеран, Иран държавните медии оповестиха в неделя, ден откакто представител на Хамас сподели, че са провели среща през последните дни.

Иранските държавни медии споделиха, че Ханийе, който живее сред Катар и Турция от 2019 година, „ осведоми Хаменей за последното събитията в Ивицата Газа и закононарушенията на ционисткия режим в Газа, както и събитията на Западния бряг “.

Ислямската република твърди, че поддържа Хамас, само че не е играла никаква роля в изненадваща офанзива против Израел предишния месец.

" Аятолах Хаменей похвали твърдостта и издръжливостта на народа на Газа и изрази мощно страдание за закононарушенията на ционисткия режим, подкрепян директно от Вашингтон и някои западни страни ", ирански сподели държавната телевизия.

Без да прецизира по кое време се е състояла срещата, иранската новинарска организация Tasnim сподели, че висшият власт на страната Хаменей е " подчертал поредната политика на Техеран за поддръжка на палестинските съпротивителни сили против ционистките окупатори ".

Иранското духовенство предизвести Израел, който той отхвърля да признае, за „ тежки последици “, в случай че офанзивите против линията Газа продължат.

(Тази история е модифицирана, с цел да се поправя печатна неточност в заглавието )

(Написано от Париса Хафези; редактиране от Дейвид Еванс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР