ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Климатичната активистка Лиза НоБая

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Климатичната активистка Лиза НоБая
Коментари Харесай

Организаторите на COP28 искат всеобхватна среща на върха. Но колко разнообразна е масата за преговори?

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Климатичната активистка Лиза НоБая седна в стая, цялостна със заинтригувани страни на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в Дубай, и попита делегатите по какъв начин наподобява приобщаването като на COP28: това значи ли, че разнообразни гласове просто участват или вземат участие интензивно в това по какъв начин ще наподобява резултатът от диалозите?

Въпросът на 28-годишния мъж получи утвърдителни кимания от другия завършек на стаята. Много дами, младежи и гласове на локалното население споделят, че се усещат принудени да участват, с лимитирани благоприятни условия да допринесат значително за решаващите срещи, макар обещанията да създадат диалозите по-приобщаващи. Дори наличието на диалозите е едностранчиво, което прави смисленото включване още по-трудно, споделят те.

„ Ако под приобщаване те имат поради, че дамите, младежите и локалната общественост просто би трябвало да участват тук и да не приказват, тогава това не е приобщаващо, само че е неуместно “, сподели NoBaya.

Президентъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР