Dubai Duty Free Tennis Championships, полуфиналАлександър Зверев – Андрей Рубльов3-6,

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, полуфиналАлександър Зверев – Андрей Рубльов3-6,
Коментари Харесай

Рубльов с дебютен успех над Зверев и нов финал в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, полуфинал

Александър Зверев – Андрей Рубльов 3-6, 6-7(9)

Андрей Рубльов се приближи на една победа от втората си поредна купа на ATP 500 шампионата в Дубай откакто в профил поставения под №7 Александър Зверев. Това бе първи триумф за руснака против този конкурент, откакто преди този момент бе инкасирал пет провали от олимпийския първенец. Предстоящият край ще бъде първи за Рубльов от началото на годината.

Негов конкурент в мача за купата ще бъде Новак Джокович или Даниил Медведев.

Зверев записа доста повече асове (12-2), само че в това време броят на двойните (3-2) и непредизвиканите му неточности (18-14) също бе по-висок. Рубльов завоюва 75% от точките си на първи сервис (33/44) и осъществя три от шестте си благоприятни условия за пробив (50%), до момента в който неговият конкурент оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Още в първия гейм стана ясно, че упованията за завладяващ дуел ще бъдат оправдани. Макар да пропусна две благоприятни условия, Рубльов осъществя ранен брейк, а след това не даде точка при подаването си и усили своя задатък на 2-0. Зверев обаче подвигна доста равнището, като това му разреши да изравни резултата.

Силните минути на германеца не стреснаха Рубльов, който си върна самодейността с нов пробив, последван от гейм на нула за 4-2. Въпреки напъните на Зверев сетът завърши с отличен форхенд по диагонала от страна на международния №6, при който топката откри линията и това му обезпечи брейк за 6-3.

Вторият сет бе доста по-равностоен, като в първите единадесет гейма никой от двамата не стигна до точка за пробив и по този начин резултатът стана 6-5 за Рубльов. Пред руснака се откри мачбол след форхенд в навън от страна на Зверев, само че германецът избегна заплахата след доста добре построена офанзива, след което пласира два отлични сервиса и се стигна до тайбрек.

В него Рубльов пръв съумя да натрупа по-сериозен задатък, откакто форхенд уинър и топка в навън на Зверев донесоха на руснака преднина от 4-2. Бекхенд в мрежата от страна на олимпийския първенец даде на руснака още две благоприятни условия да завърши дуела. Зверев обаче и този път се измъкна след топка в навън на Рубльов, последвана от ретур уинър. Мачбол №4 бе избавен с ас, само че по-късно международният №16 пропусна сетпойнт след топка в навън при офанзива с форхенд от главната линия.

Рубльов пропусна още един мачпойнт след бекхенд в мрежата, само че в последна сметка завърши мача откакто настигна къса топка и пласира отличен минаващ удар, с който оформи крайното 6-3, 7-6(9) след два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР