Дружество, свързано с предприемача Кирил Домусчиев, е спечелило търг за

...
Дружество, свързано с предприемача Кирил Домусчиев, е спечелило търг за
Коментари Харесай

Домусчиев спечели търг за Нова тв. Сделка ще има, ако осигури парите

Дружество, обвързвано с бизнесмена Кирил Домусчиев, е спечелило търг за покупката на Нова телевизия, потвърдиха източници на OFFNews.
 Собственикът на Нова ТВ се отхвърли да я продава на Петр Келнер, търси нови купувачи  Сегашният притежател на Нова ТВ разяснява с едно изречение възбраната да я продаде на чехите  В един ден Комисия за защита на конкуренцията спря покупко-продажбите за ЧЕЗ и Нова телевизия (обновена)
Той се е провел неотдавна, като са се явили двама участници.

Офертата на Домусчиев е била предпочетена поради по-високата цена пред тази на другия претендент - Спас Русев. Сумата, препоръчана от Домусчиев, е близка до офертата на чеха Петър Келнер. Точно преди година неговата PPF Group предложи 185 млн. евро за Nova Broadcasting Group, само че договорката бе спряна от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) поради централизация на рекламния пазар.

По информация на OFFNews Кирил Домусчиев е взел участие в търга посредством своя брат и бизнеспартньор Георги Домусчиев. Подписан контракт към момента няма, защото сдружението има избран период, в който да набере нужния капитал. Ако това не се случи, договорката ще пропадне, обясниха източниците ни.

Проверка в Търговския указател сподели, че братът на Кирил Домусчиев е записал във втората половина на 2018 година еднолично акционерно сдружение с предмет на активност в телевизионната сфера. В борда на шефовете влиза и Кирил Домусчиев и още трима души. Не успяхме да потвърдим дали договарянията за покупката са водени точно през тази компания. 

Настоящият притежател на Нова телевизия - шведската Modern Times Group (MTG) - досега не е обявявалa договорка за продажба. От пресотдела на MTG дадоха отговор на наше питане, че не разясняват клюки и спекулации. От Нова тв също не разясниха информацията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР