Дружество Български пощи има готовност от средата на януари да

...
Дружество Български пощи има готовност от средата на януари да
Коментари Харесай

”Български пощи” ЕАД се връща в конкуренцията за разпространение на печата

Дружество ”Български пощи ” има подготвеност от средата на януари да стартира разпространяването на вестници и списания наред с частните компании. Това заяви транспортният министър Росен Желязков пред Българска национална телевизия.
Министърът увери, че пощите разполагат със съответната инфраструктура, с цел да провеждат цялостния логистичен развой 24 часа и седем дни в седмицата. Целият пазар обхаваща над 133 маршрута всекидневно, през които минават над 900 тона хартия месечно.

" Български пощи " възнамерява да популяризира вестници и списания, без да се стреми към облага, само че и да не натрупа загуби. Към момента дистрибуторите печелят сред 30 и 35 % от цената на съответното издание. Влизането на „ Български пощи” на пазара би трябвало да разсее две подозрения: първо, че пазарът е монополизиран и второ, че някой извива ръцете на издателите”, съобщи министърът на превоза и осведомителните технологии Росен Желязков.

Две са конкурентните преимущества, с които сдружение " Български пощи " разчита на преимущество в надпреварата: конкурентна цена и нови 3 000 пункта за извънредно разпространяване.

Росен Желязков добави: " Български пощи " няма нито упоритостта, нито желанието да се трансфорат в монополист на пазара. Негова задача ще бъде да се диверсифицират доставките на печатни изделия”.

От понеделник пощите стартират договаряния с издатели за бъдещото разпространяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР