Дружествата от групата на Българския енергиен холдинг започват за търсят

...
Дружествата от групата на Българския енергиен холдинг започват за търсят
Коментари Харесай

Държавната енергетика обяви курс на цифровизация и декарбонизация

Дружествата от групата на " Българския енергиен холдинг " стартират за търсят планови хрумвания за внедряване на новаторски енергийни технологии, цифровизация и обезпечаването на равномерен енергиен преход към потребление на чиста и нисковъглеродна сила. След това те ще бъдат готови и препоръчани за финансиране и реализация, оповестиха от държавната компания в петък.

Със заповед на изпълнителния шеф на " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) Валентин Николов е основана работна група " Иновации в енергетиката ", с цел да се ускори развиването на иновационния капацитет на сдруженията си.

Форматът ще разпознава подобаващи планови хрумвания и ще спомага в правенето на планови оферти до финансиращи институции и организации за реализация на енергийни нововъведения и проучвания за реализиране на конкурентоспособност и висока добавена стойност в енергийния бранш в страната ни, показва се в известието на БЕХ.

В работната група са включени представители на енергийните сдружения на групата, възнамерява се привличане на заинтригувани страни, участващи в национална, европейска и интернационална екосистема, за обмяна на опит, експертиза, познания, положителни практики и ноу-хау в региона на енергийните нововъведения.

Към момента " Електроенергийният систематичен оператор " има план за над 500 млн. лева за цифровизация на преносната мрежа високо напрежение, с цел да може да поема възобновимите енергийни източници и да ръководи по-лесно техните товари. Очаква се от Европейски Съюз са се получи съфинансиране по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР