Дронът Riser в действие в ядрения обект в Селафийд Дрон,

...
Дронът Riser в действие в ядрения обект в Селафийд Дрон,
Коментари Харесай

Дрон ще снима недостъпни досега и силно радиационни места в АЕЦ Фокушима


Дронът Riser в деяние в нуклеарния обект в Селафийд

Дрон, който се ориентира и без джипиес сигнал в затворени пространства, може да прави фотоси и да събира данни от околната среда, ще влезе за пръв път на недостъпни за хората места от авариралата японска АЕЦ " Фокушима ", заяви изданието " Джапейн нюз ".

Компанията оператор на нуклеарна централа ТЕПКО (Tokyo Electric Power Company Holdings) счита да употребява допустимо най-скоро до края на февруари безпилотния аероплан Riser за детайлно разглеждане на постройката с реактора на Трети енергоблок на АЕЦ " Фукушима “.

Разработеният от английска компания дрон с величина 93 на 83 см и тежест към 4 кг. би трябвало да изследва места, на които има разпръснати парчета при гърмежа след земетресението на 14 март 2011 година Там човешки крайник не е стъпвал поради хипотетичната висока радиация. Сега дронът би трябвало благодарение на своите датчици и камери да събере действителна информация за равнището на радиация.

Той също по този начин може да прави 3D-картографиране в действително време и по тази причина особено внимание ще бъде отделено на изследването на мястото, където е ситуиран басейнът за изстудяване на отработеното нуклеарно гориво и положението на средата там не е ясно



Безпилотният аероплан има лазери, които му разрешават да заобикаля конфликт с предмети и да се " ориентира " в затворени пространства, без да употребява джипиес сигнал.

Определянето на местоположението на вероятни трудности и равнището на радиация са нужни за извеждане на енергоблока от употреба, показва изданието.

Този модел дрон към този момент е взел участие в осъществяване на действия по извеждане от употреба на нуклеарен обект в Селафийлд, Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР