Дрифтът. Снимка: ОДМВР-Сливен В началото на тази седмица е получен сигнал

...
Дрифтът. Снимка: ОДМВР-Сливен
В началото на тази седмица е получен сигнал
Коментари Харесай

Водач дрифтирал посред бял ден в близост до деца и спирка в Сливенско. Глобен ли е?

Дрифтът. Снимка: ОДМВР-Сливен

В началото на тази седмица е получен сигнал за рисково шофиране в сливенското село Сотиря . Сигналът е подаден от жители, които са били обезпокоени от рисковото държание на лидер на лек автомобил, който е правил маневри и придвижване с превъртане на гуми и нахлуване в насрещната пътна лента. Това се е случило малко преди 14:00 часа на оживена улица в обитаемото място , в миг когато наоколо е имало група деца и автобусна спирка с чакащи хора.

Районно ръководство –Сливен и чиновници от сектор „ Петолъчка ” са подхванали незабавни дейности за документиране на случая и определяне на причинителя. Автомобилът е открит с помощта на общинските камерите за видеонаблюдение в обитаемото място.

На видеозаписа се вижда по какъв начин автомобилът се движи встрани и навлиза в насрещната лента, минава по мост, прави противоположен завой и още веднъж на същото място завърта автомобила с превъртане на гумите, при което оставя следи върху пътната настилката.

Впоследствие полицейските чиновници откриват и лидера. Той е на 19 години от село Сотиря . Придобил е дееспособност единствено преди няколко месеца. Автомобилът е „ Фолксваген Бора ”, благосъстоятелност на негов родственик.

Нарушителят е свикан в РУ-Сливен, където му е формиран акт за административно нарушаване. Санкцията, планувана в ЗДвП, е санкция в размер на 3000 лв., 12 месеца отнемане от правоуправление и прекъсване от придвижване на автомобила .
Това е следващият глобен лидер за дрифт и рисково шофиране, след подаден сигнал от жители и документиран с помощта на видеонаблюдението.

Всеки сигнал, подаден от жители, се ревизира и при съществуване на задоволително данни за нарушаване се постанова глоба. Сигнали за нарушавания на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР