Древното еврейско парче Шушана“ в последните месеци се превърна в

...
Древното еврейско парче Шушана“ в последните месеци се превърна в
Коментари Харесай

Населението тотално изперка! 18 новородени дечица, ще носят името Шушана до края на живота си…

Древното еврейско парче „ Шушана “ в последните месеци се трансформира в цялостен чалга шлагер в осъществяванията на Наско Ментата и Преслава, а двете версии към този момент имат над 20 милиона гледания в обществените мрежи.  Песента обаче не стопира да оставя своя културен отпечатък в родното общество. Служители в ЕСГРАОН разкриват, че към този момент 18 новородени дечица от всички краища на родината са кръстени с античното семитско име.

Рекордът се държи от жителите на най-голямата ромска махала в Сливен – „ Надежда “, където цели 6 неотдавна проплакали момиченца са записани от родителите си „ Шушана “. Към броя от 18 би трябвало да прибавим и едно момче –  Шушко Методиев Асенов от Варна , който е роден на 12 ноември и също е кръстен на нежната балада.

В Старозагорския квартал „ Три чучура “ пък се разиграла същинска циганска драма с пердах и скубане на коси. Двете сестри  Атанаска и Рая Исмаилови  трябвало да родят с разлика от десетина дни. Терминът на Наска бил 14 ноември, а на сестра й – на 23-и. Първата дама от дълго време била избрала за име на чедото с и Шушана  и го оповестила на цялата махала. За зла неволя обаче водите на Рая изтекли на 13-о число и тя родила крепко момиченце близо 4 кг преди сестра си. Хитрушата „ откраднала “ името и записала дъщеря си с античното еврейско наименование. Като научила, Атанаска безусловно превъртяла. Макар и бременна в 9-ия месец, тя нахлула в къщата на преди малко родилата Рая и я хванала за косите. Мъжете на двете откачалки едвам съумели да ги разтърват. В последна сметка Наска също дала живот на госпожица три дни по-късно и също я кръстила „ Шушана “.

Новото хитово име продължава традицията измежду малцинственото и освен население у нас да се кръщават деца на герои от песни, сериали и евтини романчета с меки корици.  Есмералда, Касандра, Талула, Канали, Мурс, Абейла, Алгора  са единствено част от безумията, с които изобилства именникът на българските роми. Дори „ интегрираната “ Софи Маринова не се посвени да кръсти първородния си наследник Лоренцо, на екшън героя от второстепенни пуцалки Лоренцо Ламас. За бъдещата си щерка Софчето от дълго време си е заплюла царственото Касандра, само че нищо чудно в случай че роди скоро да се радваме на още една Шушана, написа “Уикенд”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР