Древните индианци кръщават януарското пълнолуние „Вълча Луна”. Така първото пълнолуние

...
Древните индианци кръщават януарското пълнолуние „Вълча Луна”. Така първото пълнолуние
Коментари Харесай

Тази нощ изгрява Вълча луна - ето какво вещае тя

Древните индианци кръщават януарското пълнолуние „ Вълча Луна”. Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – умен и мощен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

От епохи януарското пълнолуние носи името на хищника, защото през зимата времето е „ диво и непредсказуемо” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще следим отчасти затъмнение. Явлението ще стартира към 2 часа след изгрева на Луната или към 19 часа българско време. Кулминацията е към 21 часа вечерта, а финалът - преди среднощ.

Комбинацията сред светлите и тъмните му страни е извор на неговата мощ. Пълнолунието на вълка е постоянно изключително. Вълкът е знак на интуицията и осъзнаването на вътрешната ни природа.

Вълчата Луна изгрява в средата на студения зимен интервал – сезон на застой, когато денем индивидът се е конкурирал с вълка в опитите да си обезпечи храна. А в тихите и тъмни нощи, озарявани единствено от Луната, хората слушали тъжния и застрашителен писък на глутниците.

Индианците вярвали, че вълците доверяват единствено на Луната своята самотна душа. За тях това било време за довеждане докрай и освобождение от всичко, което е изиграло своята роля и би трябвало да бъде пуснато да си отиде.

Време за ново начало и нови очаквания, които предизвестяват бавното идване на пролетта.

Вижте ТУК какво би трябвало и не би трябвало да вършиме по време на това Пълнолуние >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР