Дребни и средни служители в КТБ с поведение на прислужници

...
Дребни и средни служители в КТБ с поведение на прислужници
Коментари Харесай

Бисер Лазов: Служителите на Цветан Василев оперираха със суми по-големи от на която и да е община

Дребни и междинни чиновници в КТБ с държание на прислужници оперираха със суми доста по-големи от на която и да е община. Това разгласи главният очевидец по делото против банкера Цветан Василев и още 17 души - Бисер Лазов. Той продължи да дава пояснения и на днешното съвещание в профилирания съд, като главно се беше концентрирал върху интервала към 20 юни 2014 година.

Лазов разкри, че самият Василев напуснал България на 10 юни същата година, като обаче доверените му хора, включително и Лазов, общували с него посредством дребни мобилни телефони с копчета, които им били раздадени от защитата. На тях ги търсел Василев.

Охраната на Василев му дала и втори уред, който бил с тестова телефонна карта, т.е. сходни номера не съществували за клиентите и те не можели да бъдат подслушвани.

С този телефон той говорел с журналиста Огнян Стефанов и Лазар Карадалиев или с хора, посочени му от Василев.

Към 17 юни 2014 година неналичието в основната каса на банката била 206 милиона лв. в разнообразни валути. Основната тематика през тези дни сред 17 и 20 юни била по какъв начин да се запълни тази лиса.

На 20 юни в 11:45 часа Лазов бил в кабинета на Орлин Русев - един от шефовете на банката. Те говорили няколко пъти с Василев.

Василев упорствал при инвентаризацията на основната каса, която предстояла, да не се открие неналичието на тези пари. В този миг при тях била Борислава Тренева - зам-главна счетоводителка на банката тогава. Тя обяснила, че със счетоводна интервенция може да бъде понижен размерът на неналичието в касата, и предложила дефицитът на средства да бъде обезщетен с взимане на средства от Василев. Такъв документ бил публикуван със задна дата от 19 юни, като вземането било не от Василев от компания " Бромак ".

" Василев не обезпечи пари, както и преди този момент не беше осигурявал ", добави Лазов. Думите му бяха във връзка заричане, което банкерът дал, че още на 23 юни 2014 година, в първия работен ден от седмицата, ще попълни неналичието.

В наличието на Лазов документът се появил с автограф от Василев и от Орлин Русев с дата 19 юни, макар че по това време изпълнителният шеф бил във Виена при Цветан Василев и се върнал на идващия ден.

Утре Бисер Лазов продължава да дава показания, като това е последното съвещание по делото преди правосъдната почивка. Очаква се през есента да стартира отговаряне на въпросите на юристите и прокуратурата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР