Dream Chaser вече има подписани договори с НАСА за 2025

...
Dream Chaser вече има подписани договори с НАСА за 2025
Коментари Харесай

Новата совалка на САЩ е близо до първия си полет

Dream Chaser към този момент има подписани контракти с НАСА за 2025 година
Базираната в Колорадо галактическа компания Sierra Space сподели своята галактическа совалка Dream Chaser в тестовото оборудване на НАСА. Тази година частният уред ще посети Международната галактическа станция за първи път, като задачата ще е безпилотна.



На специфична гала совалката получи и свое име - " Tenacity " ( " Упорит " ). Тя ще се изстреля, инсталирана на върха на ракетата Vulcan Centaur на United Launch Alliance. Кацането ще става сходно на аероплан - на писта. Dream Chaser ще може да се употребява неведнъж.



НАСА тества совалката и товарния ѝ модул, с цел да е несъмнено, че те могат да оцелеят в рискови среди на космоса. За задачата те ще бъдат вкарани в термичната вакуумна камера на НАСА.



" Всички проби, които направихме през последните шест години, изпробването на цялата самостоятелност и аеродинамика са сполучливи. Скоро ще забележим апарата на стартовата площадка ", декларира основният изпълнителен шеф на Sierra Space Том Вайс, представен от Space.com.



Dream Chaser може да транспортира екипаж сред 3 и 7 души. През 2025 година совалката ще изведе 35 товара на Организация на обединените нации в орбита. Пилотираните полети ще стартират на по-късен стадий след 2026 година







Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР