Дразнението на белите пухчета върху очите, носа и гърлото могат

...
Дразнението на белите пухчета върху очите, носа и гърлото могат
Коментари Харесай

Борим алергията от тополите с храни

Дразнението на белите пухчета върху очите, носа и гърлото могат да бъдат минимизирани посредством верен асортимент на хранителни артикули.

Белите пухчета на тополата политат от средата на май месец съвсем до края на юни, предизвиквайки дразнения при контакт с хора. Мекичкият неестествен сняг е значителен, с цел да бъде вдишан, само че микроскопични частици от него могат да подразнят очите, носа или гърлото, а в редки случаи даже да провокират задушаване. Доказано е, че организмът на всеки четвърти човек от бялата раса не остава неутрален към пуха на тополите. Сополи, сълзи и кашлица са измежду най-честите реакции, които стартират с тополния разцвет и не престават до края на юни.

​Ето няколко храни, които имат капацитета да понижат алергичната реакция​:

1. Магданоз, лук и чушки се появяват тъкмо когато тялото има потребност от тях. Тези три зеленчука съдържат кверцетин. Това е вещество, което потиска въздействието на хистамините, които са част от алергичната реакция. Важно е обаче да се хапват сурови, тъй като при термична обработка губят потребните си качества. Природата е взела вярното решение тези артикули да зреят тъкмо когато се появяват и най-силните алергени - пухчетата на тополите, цветовете на липата и изсъхналите треви.

2. Мед против алергии и сенна хрема - този артикул има потвърдени оздравителни и защитни качества за цялото тяло. Ежедневната консумация на мед обаче е нож с две остриета, тъй като пчелният артикул е кадърен както да потиска, по този начин и да отключва алергии.

3. Риба, богата на омега-3 мастни киселини, пази очите от алергични сърбежи и сълзи. Японско изследване потвърждава, че признаците на алергии, изразяващи се в очно дразнение, фрапантно понижават, в случай че едно от главните за деня хранения се посвети на мазна морска риба. Затова по-добре си хапнете нещо вкусно и потребно, вместо да попивате сълзите си с кърпичка при всяко излизане навън.

4. Храните, съдържащи пробиотици, отстраняват алергичните прояви. Сред тези артикули са киселите млека, комбуча културите, киселото зеле и туршиите с дива ферментация. При последните две можете както да си хапвате самия зарзават, по този начин и да се наслаждавате на благотворното въздействие на саламурата им. Ако ги хапвате на гладно, ще имат още по-силен резултат в отбраната от кихане и сълзене.

5. Цитрусовите плодове и кивито потискат хистамините. Действат противоалергично с помощта на високото си наличие на витамин С. Макар и към този момент да не са в сезон, нищо не пречи да включите сока на половин лимон във фреша или чая си като една потребна добавка. Парченца плодове пък можете да добавите в закуската си с кисело мляко. Така пробиотици и витамини ще работят в симбиоза за да ви защитят от алергии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР