Драстичното покачване на цените на боеприпасите означава, че по-високите разходи

...
Драстичното покачване на цените на боеприпасите означава, че по-високите разходи
Коментари Харесай

Високите цени на боеприпасите притесняват НАТО

Драстичното повишаване на цените на боеприпасите значи, че по-високите разноски за защита на съдружниците не се трансформират автоматизирано в по-голяма сигурност.

За това предизвести в събота адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО след среща на началниците на защитата на алианса в Осло, оповестява " Ройтерс ".

Той прикани за нов метод към съдействието в защитата.

" Цените на оборудването и боеприпасите порастват. В момента плащаме от ден на ден и повече за тъкмо същото ", сподели Бауер.

" Това значи, че не можем да сме сигурни, че увеличените разноски за защита в действителност водят до повече сигурност. "

Той настоя за нов метод към публично-частното съдействие в отбранителния бранш за увеличение на индустриалния потенциал.

" Дългосрочната непоклатимост би трябвало да надвива над краткосрочните облаги. Както видяхме в Украйна, войната е изцяло публично събитие. Следователно предотвратяването на война посредством резистентност и въздържане също би трябвало да бъде изцяло публично събитие.

НАТО упорства за увеличение на отбранителното произвеждане, с цел да задоволи търсенето на оръжия и съоръжение, което скочи след нахлуването на Русия в Украйна, защото съдружниците освен бързат с доставките за Киев, само че и построяват свои лични ресурси.

Основно безпокойствие е дефицитът на 155-милиметрови артилерийски снаряди, като Киев изстрелва до 10 000 от тези снаряди дневно.

През февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Киев изгаря снаряди доста по-бързо, в сравнение с Западът може да ги създаде.

Оттогава НАТО усили задачите за национални ресурси от муниции, които съдружниците би трябвало да пазят.
 НАТО възнамерява най-голямото обучение след Студената война
НАТО възнамерява най-голямото обучение след Студената война

Учението ще включва от 500 до 700 въздушни бойни излитания и маневри на над 50 кораба, както и 40 000 военнослужещи

Но даже преди началото на войната в Украйна на 24 февруари предходната година доста страни от НАТО не съумяха да изпълнят задачите на алианса за ресурси.

Оттогава темпото на доставките до Украйна изтощи западните ресурси и разкри дупки в успеваемостта, скоростта и работната мощ на веригите за доставки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР