Драстични съкращения на използването на изкопаеми горива, засаждане на дървета

...
Драстични съкращения на използването на изкопаеми горива, засаждане на дървета
Коментари Харесай

НАСА и ООН показаха с ВИДЕО климатичните промени на Земята от 1880 г. насам

Драстични съкращения на потреблението на изкопаеми горива, засаждане на дървета и консумация на по-малко месо - това са единствено част от дейностите, които би трябвало да се подхващат през актуалното десетилетие, с цел да се ограничи световното стопляне. Това се твърди в отчет на Агенцията за климата на Организация на обединените нации.

Въпреки предизвестията, издадени от Междуправителствения панел по изменение на климата от 1990 година насам, световните излъчвания не престават да нарастват, достигайки най-високата си точка в историята. В резултат на това световните излъчвания са напът да преминат границата на стопляне, планувана в Парижкото съглашение от 2015 година, и да доближат към 3,2 градуса до края на века.

Глобалната междинна температура към този момент се е повишила с 1,1 градуса по Целзий над междинната от прединдустриалната ера.

До края на века, в случай че не се подхващат фрапантни дейности, световното стопляне се чака да доближи 2,8 градуса по Целзий.

Арктика се затопля четири пъти по-бързо от останалата част на планетата и до 2035 година площта на ледовете там може да падне под 400 000 квадратни благи, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР