Драстични мерки ще бъдат взети за предотвратяване на зачестилите напоследък

...
Драстични мерки ще бъдат взети за предотвратяване на зачестилите напоследък
Коментари Харесай

Драконовски мерки за пътя убиец край Йоаким Груево

Драстични ограничения ще бъдат взети за попречване на зачестилите в последно време произшествия на пътя Пловдив - Йоаким Груево - Кричим. Това решение беше взето през днешния ден при инспекцията по трасето, проведена от регионалния шеф Здравко Димитров. В огледа участваха представителите на Областна дирекция " Полиция " и КАТ, Областно пътно ръководство, експерти от регионалната администрация и общините.

" Изключително обезпокоително е, че пътно-транспортните катастрофи нарастват, придвижването е доста натоварено и все пак се кара с висока скорост. Затова сме решили в понеделник трасето да бъде огледано още един път от експерти, с цел да предприемем в най-скоро време съответни ограничения за по-голяма сигурност на придвижването ", разяснява за marica.bg Здравко Димитров.

Обсъждани са няколко разновидността - да се ускори наличието на КАТ, засичане на скоростта с мобилни видеокамери и безкомпромисно налагане на санкции, както и понижаване на оптималната скорост до 60 км. в час. Специалисти ще се произнесат дали се постанова придвижването да се контролира с кръгови кръстовища и светофари.

На този съдбовен път преди Коледа почина зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР